Skandallar Hükümeti gidici!…Yeniler gelici!… – Kıbrıs Detay
DOLAR 34,2395 0.05%
EURO 37,0530 0.08%
ALTIN 3.017,120,85
BITCOIN 22998770,28%
Lefkoşa
°

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

Skandallar Hükümeti gidici!…Yeniler gelici!…

Skandallar Hükümeti gidici!…Yeniler gelici!…

ABONE OL
Ekim 21, 2024 09:04
Skandallar Hükümeti gidici!…Yeniler gelici!…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Memleketin Teksas’ın bir vilayeti, olmasını geçtim. Ülkemizde Rus, İsrail, İran ve Türkiye vatandaşlarından sonra 5’nci sınıf vatandaş konumuna düştüğümüze de değinmeyeceğim. Ama müsaadenizle Meclis-i Mebusan’ın bir başkanı bile seçme yeteneğinden yoksun bir duruma düşmesne değinmeden geçemeyeceğim.

Bakanlık söz konusu olunca, ve özellikle seçim zamanlarında, çenesi dikiş makinesinden daha hızlı çalışan, vekillerimiz günlerden sonra yamalı bohçaya benzeyen oylama sonrasında, tartışmalara neden olan oy pusulalarında tartışma konusu olacak mühürlere karşın başkanını seçti.

İkide bir ‘Yüce’ denilen ancak, icraatları ve yaptığı endek göndek işler ile ‘CÜCE’likten kurtulmayan Meclisimiz başkanını seçtikten sonra hepimiz ‘’Bayram çocuğu sevinci’ ile ‘Cibbana’ çalarak Mutlu ve o mübarek gününü kutladık.

ALIŞKANLIKLARIN ESİRİ OLANLAR ALIŞKANLIKLARINA DEVAM EDECEK

Şimdi ne olacak derseniz hiç derim. Alışkanlıklarının esiri olan vatandaşların,  elektriklerinin kesilmesi sonrasında sus onların, zam kazıklarının yontulması hükümet ile elektrik dairesi yönetim kurulunun olacak. Kamuda bazı memurlar tarafından bildik 2 bana 4 filana çarkı dönmeye devam edecek. Bazı Tapu memurlarının, sahte evrak düzenleyerek Ahmet’in malını 50 bin Sterline, Mehmet’in malını 60 bin sterline satışı sürüp gidecek. Gümrüklerimizde bazı memurlar bildik alışkanlıklarını sürdürmeye devam edecek. İhale yasası değiştirilip ihalesiz de alım yetkisi verilmesi sonrasında ‘’Allah ile canına’ deyip acabamı şüphesi hep sürüp gidecek.

Yollarda bazı sürücü müsveddeleri yollarda alkollü vaziyette insan hayatını hiçe sayarcasına tabba kiriş, benzin pedalına lamarinayı delercesine basmaya devam edecek. Ma nedir be yaptığın dediğiniz zamanda 7 dağın efesi Çakıcı gibi karşınıza çıkacak ve efelenmeye devam edecek. Trafik magandaları istedikleri hızda arabanızı sürmediğiniz için size kızacak ve arabanızın arkasına dayalı araba sürmeye ve fren yapmanız sonrasında arabanızı ‘Akordiyona’ çevirme işlemine devam edecek.

BURUNLARINDAN KIL ALDIRMAYANLAR DUVARA TOSLADI

Yaptığınız bir haber sonrasında, Ma bilgi için bizi  arayıp neden sormuyorsunuz diyen ama 24 saat aramanıza karşın telefona çıkmayan, burnu yere düşse eğilip almayan bazı bakan, bakmayan daire müdürleri burunlarından kıl aldırmamayı sürdürecek. Sahte diploma, sahte reçete failleri ma ne zaman yargılanacak diye sorup durulacak. Hükümetin sıfır  denetimi olmadığını geçtim ‘serbest piyasadır’ diyen hükümetten güç alanlar bire bin kar koyarak halkı söğüşlemeye devam edecek.

Yanlış işler yapan. Skandallara imza atan yetkili sanılan ancak yetkisiz emir erlerini, Ana kuzularını eleştiren Maypa, Pınar, Emine,  Şener Hoca, Şener – Mehmet Levent gibiler Tu kaka ilan edilirken koltuğunu sağlama almaya çalışan ve istenildiği gibi yayın yapan BRT Müdürü Meryem Özkurt ve yandaş medya kahramanları baş tacı edilmeye devam edecek.

HALA DAHA BİN GAVUR KELLESİ BİN KİR ÖDEMEZ MODUNDADIRLAR

Sadede gelirsem, “Ülkeyi yönettiğini” sanan arkadaşlar “Meclis Başkanlığı seçimi” Alicengiz oyunlarıyla meşgulken, çevremizde çok önemli gelişmelerin yaşandığından bihaber. Bir Meclis Başkanını bile seçemeyen, bir birine çalım atmaya ve bak bunu yapmazsanız parti olarak hükümetten çekilirim diyen, skandallar yumağı, her türlü söylentilerin odağı adı doksana çıkarken bir türlü seksene inmeyen hükümetin sanırım suyu ısındı. Yolcudur Abbas, bağlasan durmaz moduna evrilen hükümetten gözlemlediğim kadarı ile Erdoğan’da AKP’de ümidini kesti. Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile görüşen,  “Türkiye ile Yunanistan, tarihsel bağları bulunan iki komşu ülkedir, Deniz ve hava sahası yetki alanlarının uluslararası hukuka uygun olarak belirlenmesini öteden beri istiyoruz. Bölge ülkeleri olarak ancak diyalog ve iş birliğiyle güvenlik ve istikrarı artırabilir, çatışma risklerini azaltabiliriz derken laf arasında ‘Kıbrıs’ta Kıbrıslı Türklerin haklarını verirseniz bizde anlaşmadan yanayız diyen Erdoğan’ın tekerine çomak sokarcasına tırnak içinde bin gavur kellesi bir kin ödemez nutuklarına benzer nutuklar sallayan hükümete kanaatimce 1 yıl vade veririm.

ZURNANIN SON DELİĞİ GİBİ ZIRTT DİYENLERİ BİLE TEK KELİME YOK

Geçtim,  “Kıbrıs’ta iki devletli çözüm dışındaki öneriler tek kelimeyle çözümsüzlük ” İki devletli çözüm olmazsa kesinlikle karşıyız olmaz diyen Zurnanın son deliği gibi sadece fiiiiirt diyebilen Yeniden Refah Partisi İstanbul Milletvekili Doğan Bekin’e bile Tamam be beybaba da sen kimsin ki fetva vererek işkembe-i kübradan sallıyorsun. Burası senin ülken mi? diyemeyen hükümetin halk nezdinde de sıfırı tüketti.

Bu hükümet sıfırı tüketmediyse Erhürman son zamanlarda ikide bir Türkiye’ye neden davet ediliyor. New York’ta ne işi vardı söylermisiniz? Başkanlık sistemi ağızlara sakız olurken, Tufan Erhürmen başkan adayı olarak lanse ediliyor. Liderlerin imza koyduğu Doruk yani zirve anlaşmaları Uluslararası anlaşma yerine girer. 1977 Doruk anlaşmasını Denktaş imzalamıştı. O doruk anlaşmasında federasyon sözcüğü de yer alır.1979 Doruk anlaşmasını da Derviş Eroğlu imzalamıştı. Türkiye belli noktalarda yumuşadığına göre istermisiniz 2025-27 veya sonrasındaki doruk anlaşmasını da Tufan Erhürman imzalasın?

Fıkra

Bizim köyde yamyassı tavuk yoktur

Karadeniz’de bir köyden geçen bir yabancı arabasıyla bir tavuk ezer.

Kaçacaktır ama korkar. Dönüşte gene aynı köyden geçecektir.

En iyisi sahibini bulup
parasını vermek. Muhtarı bulur durumu anlatır.

Tavuğu verir. Ancak tavuk dümdüz olmuştur.

Muhtar köylüleri tek tek çağırır.

Tavuğu gösterir. Hiç kimse tavuğa sahip çıkmaz.

Muhtar sonucu yabancıya açıklar:
– Bizim köyde yamyassı tavuk yoktur.

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.