Instagram’ın en önemli özelliği kaldırılacak! Yeni güvenlik önlemleri alınacak – Kıbrıs Detay
DOLAR 34,4676 0.32%
EURO 37,2859 0.45%
ALTIN 2.997,871,49
BITCOIN 23399161,72%
Lefkoşa
°

05:48

İMSAK'A KALAN SÜRE

Instagram’ın en önemli özelliği kaldırılacak! Yeni güvenlik önlemleri alınacak
  • Kıbrıs Detay
  • Genel
  • Instagram’ın en önemli özelliği kaldırılacak! Yeni güvenlik önlemleri alınacak

Instagram’ın en önemli özelliği kaldırılacak! Yeni güvenlik önlemleri alınacak

ABONE OL
Ekim 18, 2024 20:49
Instagram’ın en önemli özelliği kaldırılacak! Yeni güvenlik önlemleri alınacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

nstagram, yeni aldığı güvenlik önlemleriyle kullanıcıların gizliliğini koruma ve cinsel şantaj dolandırıcılığıyla mücadele etmeyi hedefliyor. Sosyal medya platformu, özellikle genç kullanıcılar için tehlike oluşturan bu tür dolandırıcılıkları önlemek amacıyla büyük değişiklikler için düğmeye bastı.

Instagram'ın en önemli özelliği kaldırılacak! Yeni güvenlik önlemleri alınacak

Instagram, yeni aldığı güvenlik önlemleriyle kullanıcıların gizliliğini koruma ve cinsel şantaj dolandırıcılığıyla mücadele etmeyi hedefliyor. Sosyal medya platformu, özellikle genç kullanıcılar için tehlike oluşturan bu tür dolandırıcılıkları önlemek amacıyla büyük değişiklikler için düğmeye bastı.

En dikkat çeken güncelleme ise hikâyelerde paylaşılan içeriklerin ekran görüntüsünün alınmasını engelleyen bir özelliğin devreye sokulması oldu.

Bu sayede kaybolan hikâyelerin kötü niyetli kişiler tarafından ele geçirilmesi zor hale gelecek. Böylece kullanıcı gizliliği de artmış olacak.

60590990106eb50019d05018.webp

COĞRAFİ KONUM UYARILARI OLACAK

Instagram ayrıca, şüpheli hesapların takipçi listelerine ve etiketlenmiş fotoğraflarına erişimini kısıtlayarak dolandırıcıların hedef alabilecekleri kişilere ulaşma olasılığını azaltmayı sağlayacak özellik üzerinde çalışıyor.

Güvenlik konusunda birçok adım adan Instagram’ın aldığı bir diğer önemli önlem ise coğrafi konum uyarıları olacak. Bu uyarılar, kullanıcıların sohbet ettiği kişilerin başka bir ülkeden olup olmadığını bildirecek ve böylece dolandırıcıların kurduğu tuzaklara düşme riskinin azalması bekleniyor.

instagram-rehberi-nedir-nasil-kullanilir-ve-ne-ise-yarar.jpg

18 YAŞ ALTINA YENİ ÖNLEM

Instagram, 18 yaş altı kullanıcılar için de özel güvenlik önlemleri alacak. “Genç Hesapları” adı verilen bu yeni hesap türü, cinsel içeriklere karşı daha sıkı kısıtlamalar ve ek güvenlik tedbirleri sunacak.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP
    300x250r
    300x250r

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.