Arıklı ” CMIRS anket şirketi dandik kuruluş” – Kıbrıs Detay
DOLAR 34,1433 -0.07%
EURO 37,0954 -0.2%
ALTIN 2.955,320,64
BITCOIN 2306348-0,43%
Lefkoşa
°

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

Arıklı ” CMIRS anket şirketi dandik kuruluş”

Arıklı ” CMIRS anket şirketi dandik kuruluş”

ABONE OL
Ekim 17, 2024 15:03
Arıklı ” CMIRS anket şirketi dandik kuruluş”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ulaştırma Bakanı YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı, CMIRS’ın açıkladığı ve bazı gazetelerin yayınladığı son anketten sonra anket şirketi hakkında, “Dandik kuruluş” ifadesini kullandı.

Ulaştırma Bakanı ve Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Başkanı Erhan Arıklı, kurulduğu günden itibaren YDP’yi yüzde 1 gösteren CMIRS’in ilk defa yüzde 2 gösterdiğini belirtti.

Normal bir AB ülkesinde bu kadar sapma veya yanılma yapan anket firmasının kapısına kilit vurulacağını vurgulayan Arıklı, “Kimse böylesi dandik bir kuruluşu ciddiye almazdı. Ama burası KKTC olduğu için bu kuruluşun anket sonuçları her 3 ayda bir gazetelerin ana malzemesi oluyordu” ifadelerini kullandı.

Erhan Arıklı, paylaşımında şunları kaydetti:

“VE KARŞINIZDA CMIRS..

Vaoovvv… Bu tam bir mucize. Kurulduğumuz günden beri bizi hep %1 gösteren CMIRS, ilk defa bizi %2 nin üstünde göstermiş. Şaşırmak şöyle dursun resmen gözlerim doldu…

Hep anlatıyorum. Kurulduğumuz 2016 dan beri YDP’ yi hep %1 gösteren CMIRS, 2018 seçimlerinde %7 oy almamıza rağmen ertesi ay bizi %1 olarak göstermişti.

Normal bir AB ülkesinde bu kadar sapma/yanılma yapan anket firmasının kapısına kilit vurulur veya kimse böylesi dandik bir kuruluşu ciddiye almazdı. Ama burası KKTC olduğu için bu kuruluşun anket sonuçları her 3 ayda bir gazetelerin ana malzemesi oluyordu.

Neyse. Ben de o zaman CMIRS Direktörü Mine Yücel’i aramış ve “Yahu Mine hanım daha yeni yemin ettik. 2 ay önce %7 oy almış bir partiyi nasıl hala daha %1 gösterirsiniz?” diye sormuştum.

“BUNUN ADI RESMEN MANİPÜLASYONDUR”

Mine hanım özür dileyecek yerde, gayet pişkince; “Bizim anket yaptığımız kişiler size oy vermiyorlarsa ben ne yapabilirim?” diye cevap vermişti. Ben de;”Bravo. Çok bilimsel bir açıklama yaptınız. Tebrik ederim” demiştim.

O gün bugündür CMIRS in anketleri benim için “Yok” hükmündedir. Bildiğim kadarı ile CMIRS AB tarafından desteklenen bir kuruluştur. Amacı 3 ayda bir halkı yönlendirecek propaganda yapmaktır.

Mesela dün yayınladığı sözde anket sonucunda, halkın %59’unun çözüm istediğini söylerken, bu halkın nasıl bir çözüm istediğini söylemiyor.

Ve yine mesela, halkın %54.45 inin muhtemel bir referandumda “Evet” diyeceğini söylerken neyin referanduma sunulması halinde “Evet” diyeceğini de söylemiyor.

Bunun adı resmen manipülasyondur.

Ben CMIRS in anketlerine bakınca, ordan “AB bize ne mesaj veriyor?” onu anlamaya çalışıyorum.

Size de bu CMIRS i ve onun yaptığı anketleri böyle değerlendirmenizi tavsiye ederim…”

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP
    300x250r
    300x250r

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.