Yaşlı kadın, 11 dakika boyunca ölüydü. Hayata döndüğünde cennet ve cehennemi anlattı – Kıbrıs Detay
DOLAR 34,1403 -0.07%
EURO 37,1063 -0.23%
ALTIN 2.952,120,53
BITCOIN 2302616-0,56%
Lefkoşa
°

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

Yaşlı kadın, 11 dakika boyunca ölüydü. Hayata döndüğünde cennet ve cehennemi anlattı
  • Kıbrıs Detay
  • Dünya
  • Yaşlı kadın, 11 dakika boyunca ölüydü. Hayata döndüğünde cennet ve cehennemi anlattı

Yaşlı kadın, 11 dakika boyunca ölüydü. Hayata döndüğünde cennet ve cehennemi anlattı

ABONE OL
Ekim 17, 2024 13:55
Yaşlı kadın, 11 dakika boyunca ölüydü. Hayata döndüğünde cennet ve cehennemi anlattı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD’nin Kansas eyaletinde yaşayan yaşlı kadın, yaşadığı son derece ürkütücü ve ilginç deneyimi anlatarak dünyayı hayrete düşürmeyi başardı. Rutin doktor kontrolü sırasında tansiyonu yükselen kadın, doktorunun uyarısının ardından 11 dakika boyunca kalbinin durduğunu ve ölümünün ilan edildiğini söyledi. 11 dakika boyunca ölü olan kadın, hayata geri döndüğünde cennet ve cehennemi anlattı.

Yaşlı kadın, 11 dakika boyunca ölüydü. Hayata döndüğünde cennet ve cehennemi anlattı - Resim: 1

Amerika Birleşik Devletleri’nin Kansas eyaletinden olan yaşlı bir kadın, 11 dakikalık ölümden dönme deneyimini anlattı. O dönem 68 yaşında olan büyük büyükanne Charlotte Holmes, diğer tarafa yolculuğunun Eylül 2019’da kardiyoloğuyla yaptığı rutin kalp kontrolü sırasında başladığını söyledi. Tansiyonu olağandışı yükselince doktorları ona, ‘Ya tekrar felç geçiriyorsun ya da kalp krizi geçirmek üzeresin’ demişti. 

19

Yaşlı kadın, 11 dakika boyunca ölüydü. Hayata döndüğünde cennet ve cehennemi anlattı - Resim: 2

YAŞAYANLARA AKTARILMASINI İSTEDİ

Holmes’a göre, daha sonra Tanrı’nın kendisine bir ders olarak verdiği ‘Cennet‘e bir yolculuk ve ardından ‘Cehennemin kıyısına’ bir tur düzenlendi ve bu dersin yaşayanlara aktarılması istendi. Holmes ve eşi Danny, The 700 Club’a, doktorların, tıbbi uzmanların ölümü değerlendirmek için rutin olarak kullandığı sürenin (beş dakika) neredeyse iki katı kadar bir süre boyunca kalbinin durması sonucu klinik olarak öldüğünü ilan ettiklerini söyledi.

Yaşlı kadın, 11 dakika boyunca ölüydü. Hayata döndüğünde cennet ve cehennemi anlattı - Resim: 3

TRAVMATİK OLAY

Danny, travmatik olayın yaşandığını şaşkınlıkla izliyordu: ‘Hemen bu şifreyi verdiler ve herkes içeri akın etmeye başladı. Onun üzerinde çalışmaya yeni başlamışlardı ve ben de. Acaba onu eve getirebilecek miyim diye merak ediyorum’ diye düşündüm.’ dedi. Danny, karısının doğaüstü hikayesini doğrulayabildiğini, karısının odada fiziksel olarak bulunmayan, ancak gerçek zamanlı olarak tanık olduğu dünya dışı şeyleri anlattığını duyduğu şok edici anı anlattığını söyledi. 

Yaşlı kadın, 11 dakika boyunca ölüydü. Hayata döndüğünde cennet ve cehennemi anlattı - Resim: 4

MELEKLER TARAFINDAN CENNETE GÖTÜRÜLDÜ

‘O zaman onun bu dünyada olmadığını anladım’ diye açıkladı. Holmes, yolculuğunun, melekler tarafından cennete götürülmeden önce klasik bir ‘beden dışı deneyim’ olarak başladığını açıkladı. ‘Vücudumun üstündeydim’ diye düşündü yaşadığı çileyi hatırlarken. ‘Göğüs kompresyonları yaptıklarını görebiliyordum. Onları görebiliyordum, etraftaki tüm hemşireleri. Hayatımda kokladığım en güzel çiçeklerin kokusunu alabiliyordum. Ve sonra müzik duydum.’ Holmes, bir anda, ‘Gözlerimi açtığımda nerede olduğumu biliyordum. Cennette olduğumu biliyordum.’ dedi. Holmes, Cennet’e yazdığı günlüğün ‘korkusuz’ ve sadece ‘saf sevinç’ içeren bir günlük olduğunu söyledi.

Yaşlı kadın, 11 dakika boyunca ölüydü. Hayata döndüğünde cennet ve cehennemi anlattı - Resim: 6

CEHENNEMİ GÖRMENİN ZITLIĞI NEREDEYSE DAYANILMAZ”

‘Annem ve babamın arkasında çok parlak bir ışık duruyordu. Ona bakamıyordum. Çok parlaktı. Ama onun Göksel Babam olduğunu biliyordum.’ dedi. Holmes, beş buçuk aylık hamileyken kaybettiği çocuğuna kısa bir süreliğine kavuştuktan sonra Tanrı’nın kendisini daha karanlık ama daha öğretici bir yola soktuğunu hatırladı. 68 yaşındaki büyük anneanne, ‘Tanrı beni cehennemin kıyısına getirdi’ diye itirafta bulundu. ‘Aşağı baktım ve koku – çürümüş et – öyle kokuyordu,’ diye hatırladı Holmes. ‘Ve çığlıklar. Cennetin güzelliğini gördükten sonra, Cehennemi görmenin zıtlığı neredeyse dayanılmaz.’  Holmes, 700 Kulübü’ne Tanrı’nın kendisine ahlakın dışında yaşanan bir hayatın ardından gelen dehşetleri göstermesinin bir amacı olduğunu söyledi : ‘O, ‘Size bunu gösteriyorum, eğer içlerinden bazıları yollarını değiştirmezlerse, burada kalacaklarını söylemek için.’ dedi. Babamın, ‘Geri dönüp paylaşmak için zamanın var.’ dediğini duydum. 

Yaşlı kadın, 11 dakika boyunca ölüydü. Hayata döndüğünde cennet ve cehennemi anlattı - Resim: 7

DAHA FAZLA EĞİLİM GÖSTERİYORLAR

Charlotte ve eşi Danny, Charlotte’un tamamen iyileştiğini ve iki haftalık gözlem süresinin ardından hastaneden taburcu edildiğini söyledi. Geçtiğimiz yıl, Belçika’daki Liège Üniversitesi Hastanesi’ndeki tıp araştırmacıları, yoğun bakım ünitesinde (YBÜ) ölümden dönme deneyimi yaşayan 19 kişiyi takip etti ve 12 ay sonra onları tekrar takip etti.  Bulgularını Critical Care dergisinde yayımlayan araştırmacılar, ölümden dönme deneyimi yaşayan hastaların, bu deneyimden günler sonra dissosiyatif semptomlara daha fazla eğilim gösterdiğini buldular.

Yaşlı kadın, 11 dakika boyunca ölüydü. Hayata döndüğünde cennet ve cehennemi anlattı - Resim: 8

2023 YILINDA VEFAT ETTİ

Bunlar arasında kişinin kendinden kopuk hissetmesi, çok az veya hiç acı hissetmemesi, kim olduğundan emin olmaması ve ruhsal ve kişisel refahının artması yer alıyor. Ancak araştırmacılar, NDE’lerin (ölümden dönme deneyimleri) ‘genellikle dönüştürücü olarak bildirilmesine ve olumsuz duygularla ilişkilendirilebilmesine’ rağmen, bu dönemden sonra yaşam kalitesiyle anlamlı bir bağlantı olmadığını yazdı. Ancak Charlotte Holmes, kendi ‘ÖYD’sinden yıllar sonra bile, deneyiminin çok daha dönüştürücü olduğunu savundu. Holmes’un 28 Kasım 2023’te 72 yaşında vefat etmesine kadar Kansas doğumlu bu isim, inanılmaz hikayesini hem kamuoyu önünde yaptığı konuşmalarda hem de arkadaşları, ailesi ve tanıştığı ilgili yabancılarla yaptığı özel sohbetlerde paylaştı.

Yaşlı kadın, 11 dakika boyunca ölüydü. Hayata döndüğünde cennet ve cehennemi anlattı - Resim: 9

“HAYAL EDEBİLECEĞİNDEN DAHA GERÇEK”

Holmes, mantığını şöyle açıklıyor: ‘İnsanların umuda ihtiyacı var. Gerçekten orada bir şeyler olduğunu bilmek istiyorlar.’ ‘Her şeyin yolunda olduğunu bilmek istiyorlar.’  ‘İnsanları Mesih’e getirme ayrıcalığına eriştim, çünkü O benden bunu istedi. Sahip olduğu tüm yetkiyi bize verdi,’ diye itiraf etti büyük büyükanne.  ‘Hayal edebileceğinden daha gerçek. Sana gözlerinin içine bakıp kesinlikle ‘Cennet gerçek’ diyebilirim.’

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP
    300x250r
    300x250r

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.