Tatar ”Bir sonraki yemeğe Türkiye ve Yunanistan’ın katılımıyla yapılması konusunda mutabık kaldık” – Kıbrıs Detay
DOLAR 34,2108 0.06%
EURO 37,3196 0.28%
ALTIN 2.947,110,71
BITCOIN 23222003,44%
Lefkoşa
°

15:58

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Tatar ”Bir sonraki yemeğe Türkiye ve Yunanistan’ın katılımıyla yapılması konusunda mutabık kaldık”
  • Kıbrıs Detay
  • Genel
  • Tatar ”Bir sonraki yemeğe Türkiye ve Yunanistan’ın katılımıyla yapılması konusunda mutabık kaldık”

Tatar ”Bir sonraki yemeğe Türkiye ve Yunanistan’ın katılımıyla yapılması konusunda mutabık kaldık”

ABONE OL
Ekim 16, 2024 09:19
Tatar ”Bir sonraki yemeğe Türkiye ve Yunanistan’ın katılımıyla yapılması konusunda mutabık kaldık”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, BM binasında Guterres’in daveti üzerine katıldığı gayriresmi akşam yemeğinin ardından düzenlediği basın toplantısında KKTC’nin devlet ve egemenliğinden vazgeçmeyeceğini, çözümün iki devletli çözüm olduğunu bir kez daha dile getirdi. Ve bir sonraki yemeğe Türkiye ve Yunanistan’ın da katılması konusunda mutabık kalındığını belirtti

Ersin Tatar: Bir sonraki görüşme Türkiye ve Yunanistan'ın katılımıyla yapılacak

KKTC’nin tutumunun değişmediğine işaret eden Tatar, “Ben yeni bir vizyon sundum, çünkü 50 yıl boyunca federal çözüm çabaları başarısız oldu.” ifadesini kullandı

KKTC’nin egemen eşitliği ve uluslararası statüsü teyit edilmeden resmi müzakerelere tekrar dönülmeyeceğinin altını çizen Tatar, yemekte birçok konunun ele alındığını belirtti.

Ambargo ve izolasyonun sürmesinin etkilerini gündeme getirdiğini anlatan Tatar, “BM Genel Sekreteri ile bir sonraki görüşmenin Türkiye ve Yunanistan’ın katılımıyla yapılması konusunda mutabık kaldık.” bilgisini verdi.

Cumhurbaşkanı Tatar, aynı zamanda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) Lideri Nikos Hristodulidis ile Kıbrıs Adası’nda bir araya gelerek yeni sınır kapılarının açılması konusunu ele alma kararı verdiklerini, taleplerin kabul edilebilir olması halinde bunun gerçekleşeceğini kaydetti.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP
    300x250r
    300x250r

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.