KURULTAY ÖNCESİ VE SONRASI NELER DEĞİŞECEK – Kıbrıs Detay
DOLAR 34,1142 0.28%
EURO 38,1103 0.12%
ALTIN 2.866,071,31
BITCOIN 21678551,92%
Lefkoşa
°

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

KURULTAY ÖNCESİ VE SONRASI NELER DEĞİŞECEK

KURULTAY ÖNCESİ VE SONRASI NELER DEĞİŞECEK

ABONE OL
Eylül 20, 2024 09:01
KURULTAY ÖNCESİ VE SONRASI NELER DEĞİŞECEK
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Herkes gözlerini dikmiş kurultay tarihine!!! Kim daha fazla yalakalık yapacak, kim daha fazla çıkar sağlayacak diye sıraya girmiş durumdalar. O kadar ki, kendi aralarında yüze piyaz can ciğer kuzu sarması, birbirlerine sırt dönene kadar ise hangisi daha erken arkadan hançerleyecek telaşı ile yanıp tutuşmaktalar. Halbuki ha Hasan #Taçoy, ha Ünal #Üstel, ülke durumunda iyi yönde değişen bir durum olmayacaktır.

Bundan kesinlikle emin olabilirsiniz. Diyelim ki #Taçoy kazandı, ilk iş #Üstel’in baş köşede oturan adamları al aşağı edilip, yerine Taçoy’un adamları yerleştirecek. Bu durum inanın şöforlere, sekreterlere kadar inmiş durumdadır. Sonra ilk iş nereden para gelebilir, nasıl komisyonla çalışılabilir, bu gibi işler araştırılıp ön plana çıkacaktır. Kurultayda destek verenler, Taçoy için koşturanlar elbette mükafatlandırılacaktır. Bu ödüller arazi olur, makam olur, mevki olur, iş olur, imtiyazlar olur….. olur da olur işte!!! Lakin, ülkedeki sıkıntılar hiçbir şekilde iyileştirilemeyecektir.

Çünkü 50 yıllık sistemsizlik, ki bu bize göredir, onlar için ise sistemdir, ayni şekilde devam edecektir. Hatta ve hatta daha ileri boyuta da çıkacağınızdan hiç şüpheniz olmasın. Çünkü, her gelen baş bu sistemsizliğe yeni bir şeyler katmaktadır. Gelelim Üstel’in yeniden kazanması durumunda ne gibi değişiklikler olacağı hususuna!!!! Kesinlikle bilinmelidir ki, ilk göreve geldiği günden bu yana verdiği sözlerin hiçbirini tutmadığı gibi , kurultay vaatleri de havada asılı kalacaktır.

Kurultay boyunca kendisine çok yakın olanlara ve kendisi için çalışanlara yeni makam ve mevkiler yaratacaktır. Arazi dağıtımı gerçekleşirken, komisyon getirecek işlere odaklanılacaktır. Yaratılan sistemsizlik daha büyük boyutlara ulaşacaktır. Biat konularında daha bir emir kulu olup, ülke ve toplum menfaatleri zerre kadar düşünülmeyecektir. Juju diye anılan zat, bir o kadar daha şımartılarak, imtiyazları daha bir geniş olacaktır. Ülke soyulmaya, toplum uyutulmaya devam edecektir. TC’li iş adamlarının bu ülkede iş yapabilmesinin önü daha bir açılacak, yerli sermaye sahipleri batırılmaya çalışılacaktır.

Kimlik dağıtımı devam edecek, Türkçe konuşan Kıbrıslılar mumla aranacaktır. Pahalılığın ışık hızında devam etmesi vatandaşı derin buhranlara sürükleyecektir. Kıbrıs konusundaki görüşmeler hususunda ise TC ne emir buyurursa o olacaktır. UBP’nin içi epeyi çalkalanacak ve sonra her zamanki gibi birbirlerine sahte tebessüm ile gülümseyip selamlaşacaklardır. Yani ister #Taçoy gelsin, isterse #Üstel gelsin, toplum menfaatlerine, ülke yararına önem teşkil eden bir icraat olmayacaktır. Tüm bunları şimdiden söylemiş olayım diye yazdım.

Vesselam

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.