2024 YILI EĞİTİMİ KONTEYNERLERDE “HİÇ UTANMANIZ YOK” – Kıbrıs Detay
DOLAR 34,0010 -0.19%
EURO 38,0648 0.38%
ALTIN 2.829,310,96
BITCOIN 21606284,83%
Lefkoşa
°

05:14

İMSAK'A KALAN SÜRE

2024 YILI EĞİTİMİ KONTEYNERLERDE “HİÇ UTANMANIZ YOK”

2024 YILI EĞİTİMİ KONTEYNERLERDE “HİÇ UTANMANIZ YOK”

ABONE OL
Eylül 17, 2024 08:48
2024 YILI EĞİTİMİ KONTEYNERLERDE “HİÇ UTANMANIZ YOK”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yüce Devletin yüce makamları bu yıl yeni okul inşası veya okul tadilatları yerine “Konteyner”de eğitimi, yerlere göklere sığdıramadıkları gelecek nesillere reva gördüler. Hani şu hep bir ağızdan, gerek Başbakan #Üstel, gerekse Eğitim Bakanı #Çavuşoğlu “gençlere güzel bir gelecek bırakacağız, değerlerimize sahip çıkacağız” hikayelerini söyleyip duruyorlar ya, işte tüm bunlar külliyen yalan-dolandan ibarettir.

Bir yanda “Külliye” inşası son sürat devam ederken, öte yandan son sürat “Konteynerler” okul avlularına kurulmaktadır. Aslında işin özünde, bu konteynerleri yapanları sermaye patronu yapmaya kararlıdırlar. Bu yüzden de okul inşası veya okul tadilatı fazla komisyon getirisi olmayacağı için ve ayni zamanda bu konuda birilerinin sermaye patronu olma çabası olmadığı için Konteynerler üzerinde fazlası ile durulup, gündeme “cuk” diye oturmuş ve son sürat okulların açılmasına birkaç gün kala olay hızlanmıştır.

Şimdi, burada Eğitimden sorumlu Bakan ve Başbakan’ sormak isterim yüce Devlet dediğiniz ve eğitimi ön planda tuttuğunuz söylemleri ile bu Konteyner sınıflar arasında siz bir bağ kurabildiniz mi? Konteyner sınıflar, Devletin yoksun ve yetersiz olduğu yerlerde devreye giren, okul inşasının bulunmadığı ülkelerde bir alternatif olarak düşünülen ve fakir ülkelerin seçmiş olduğu bir modeldir. Hani siz hep diyorsunuz ya ülkeyi uçuruyorsunuz, aslında aklınız uçuk kaçık olmuş farkında değil ayakları ile toplumu uyutuyorsunuz.

Sevgili veliler, neden toplanıp Başbakanın kapısına dayanmıyorsunuz? Neden Eğitim Bakanının kapısının önüne dayanıp onu rahatından etmiyorsunuz? Neden 21. Yüzyılda çocuklarınıza reva görülen bu eğitim modeline dur diyemiyorsunuz? Neden boynunuzu büküp böylesi bir sistemi kabulleniyorsunuz? Hesap sormazsanız, her önünüze sunulana boyun eğerseniz, sonradan ağır bedeller ödemek durumunda kalabilirsiniz.

Sizlerin çocukları barakalarda okurken, efendiler saraylarda kalem tutacaklar. Bu derece toplum ve Devlet yöneticileri arasında uçurumlar olmamalıdır. “Demokrasi ülkesiyiz” diyorlar ya bizlere, liyakattan bahsediyorlar ya, eşitlikten ve adaletten bahsediyorlar ya, bunun neresinde adalet? Nerede eşitlik? Nerede hak-hukuk? Yüzsüzleştikçe yüzsüzleşiyorlar, toplumun gırtlağına taktıkları yuları sıktıkça sıkıyorlar, insan haklarını ihlal ettikçe ediyorlar, adaleti saptırdıkça saptırıyorlar, doğruların üzerini çizdikçe çiziyorlar, yalanın bini bir para söyledikçe azıyorlar!!!! Bunlar utanmayı atalı çok oldu. Bunların amacı Devlet yönetmek değil, toplumu tüketmek, Devleti itibarsızlaştırıp, yerle yeksan etmek, ne varsa paraya dönen cebe indirmek!!!

Vesselam

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP
    300x250r
    300x250r

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.