Sahibine Mesajlar – Kıbrıs Detay
DOLAR 34,0010 -0.19%
EURO 38,0648 0.38%
ALTIN 2.829,310,96
BITCOIN 21606284,83%
Lefkoşa
°

05:14

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sahibine Mesajlar

Sahibine Mesajlar

ABONE OL
Eylül 17, 2024 08:57
Sahibine Mesajlar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sn. Ünal Üstel,  Meterooloji Dairesi yayınlamış olduğu son 10 günü içeren raporunda, mahkemenin UBP’nin ilçe seçimlerini iptal etmesi sonrasında siyasi arenada rekor derecede sıcaklığın artacağını belirtti. Raporda Alçak basınç ile yüksek basıncın oluşturacağı sert rüzgârlar arazi ve istihdam kapılarını sert bir şekilde kapatacağından dem vuruluyor. Sert rüzgarların  bazı gapellaları (Şapka) ve ganneppaları (koltuk) uçuracağından korkuluyor. Ayşaba, Üstel karşı çıkanları, tek tek her birini bir kenara yazıyor, sanmasınlar kapandı hesaplar. İyi kötü, bir gün ödenecek bedeller diyor,

**

Sn. HasanTaçoy, seçimde ipi göğüsleyeceği öne sürülen Başbakan’ın zaferini şimdiden kutlayanlar var. Ama, sakin denizlere bakıp, okyanus dibinde ansızın oluşan depremleri ve onun doğurduğu Tsunamiler nedense unutuyor. Sessiz sakin denizde meydana gelen Tsunami’nin yıkıcı güçlerinin ne kadar büyük olduğu ortaya çıkınca anlaşılır. Japon’yadaki Fukujama Tsunamisi Reaktörü berhava etmişti. Zor ama istermisiniz Taçoy tsunamisi de Başbakanlık binalasını yerle bir etsin

**

 Sn. Yasin Ekrem Serim,  Öğretmen Sendikaları Elçilik önüne gelerek size hoşgeldinizlerden bir buket, bazı elçiler gibi her işe maydanoz olmayınlardan bir demet çelenk takdim etti. Ağırdan ve yavaştan hassas buruncuğunuzu bazı işlere sokmaya başladığınızı görünce ufak bir ikaz yapmayı sanırım uygun gördüler. Sn. Elçi aman bu öğretmen sendikalarının sağı solu belli değil. Tabağınıza yiyebileceğin kadar yemek, hayatınıza becerebileceğiniz kadar  iş alın. İsrafın lüzumu yok. Aman dikkat edin kadının fendi erkeği yendi derler ama Selma hocanımın tokadı erkeği değil erkekleri yenmeyi geçtim nock out eder. Sonra dönüp el üstünde tuttum anlamadın. Ayaklar altında rahat mısın? Diye sorarlar dikkatli olun.

**

Sn. Erhan Arıklı, özellikle satma konusunda Ordinaryüs Prof. Olduğunuzu Ercan ve Limanlar konusunda ispat ettiniz. Ama en yetenekli dalınızın Blue Band margarin, yağ ve graso satışı olduğunu bilmiyorduk. Ünal Üstel’e geçenlerde çektiğiniz yağ, graso ve blue band ile bunu da öğrenmiş olduk. Erhan başkan bu satışlar sonrasında hükümetin dağılmayacağını ve birkaç dairenin de bakanlığınıza bağlanmasını garanti ettiniz.  Onu da araba ile yolda giderken, yolun ortasındaki yüzme havuzuna dönüşen çukurlara giren arabanın dansözler gibi hoplayıp zıplarken kafamızın tavana vurması sonrasında anladık.  Ünal Üstel’e çektiğiniz katkısız yağ müthişti. Bu yağ sonrasında, limanları satmanıza hayır diyemeyecek. Haaa sahi benim iş yaparken yırtılan bir pantolonum var. Yama attım. Bir zahmet ona da müşteri bulurmusunuz?  Birde satışlarda dikkat edin hesabını veremeyeceğin işlere kalkışma! Öbür tarafta bulaşık yıkatmıyorlar. Lahavle deyip içerde tespih çektiriyorlar

**

Sn. Bertan Özerdağ, sizden önceki Mahkemeler Başkanları dar bir çerçevede, icra memuru eksikliği, bina yetersizliği alanında dolanıp dururdu. Başkan olduğunuz günden itibaren, yaptığınız açıklamalarda mahkemelerin eksikliğinin yanısıra toplumun hassasiyet gösterttiği eğitim ve fahiş faizler ile ilgili birçok konuda, yaptığınız doğru ve yerine cuk diye oturan eleştirilerle haklı olarak, sempati ve alkış topluyorsunuz. Yaptığınız eleştiriler bizim Saray Önünde ‘Dikili Taş’ altında 5-6 hamle sonrasının bile hesaplandığı ‘’Satranç’’ yerine atılan zarın sayısının oynandığı ‘Tavla’yı oynamayı tercih eden emiranlangiller familyası mensubu, ‘Yes Sir’ derneği üyesi ‘Yes Sir’cüleri uyandırmaz. Sn. Özerdağ, halk olarak bizlerde, Tipi Tarlabaşı ama egosu sanırsın Nişantaşı olan bazı siyasilere ağzımız ile küfür etmiyoruz. Ama bir yerimiz ile gürültülü bir şekilde kahkaha atıyoruz.

**

Sn. Olgun Amcaoğlu, bir ara siyasette Ay’ın denizin yüzeyinde parlayan Yakamoz gibi ışıl ışıldın. Hatta seni UBP’nin gelecekteki başkanı olarak görenler çoğunluktaydı. Sonra nedenini niçinini anlayamadığımız durumlar yaşanmaya başlandı. Başkan adayı olduğunu açıkladıktan sonra birden Ay’ın parlayan ve yakamozlar oluşturan yüzü gitti, bilinmeyen o karanlık yüzüne dönüştü. Sevgili Olgun, seni peçete gibi kullandıktan sonra çöpe atanlara Ayşaba fena bozuldu. Ve sadece işi düşünce , sevimli pozlarını takınıp gelenlere dost mu deniyordu? Muşt mu deniyordu? Hoşt mu deniyordu? diye soruyor.

**

Sn. Serdinç Maypa, Be Serdinç Şıh Hazretleri Nizamettin Çavuşgil’den nesten be abim. Şıh hazretlerine önce Konteyner Bakanlığını münasip gördün. Ama o Prefabrik bakanı olmayı tercih etti. Adam süper yetenek  ‘Super Bakan’ ünvanını taşıyan Şıh Hazretlerinden bozma, Eğitim bakanlığından olma zat-ı muhterem. Hatırla bu zat-ı muhterem, Eğitim Bakanlığı, sonra Tarım Bakanlığı, olmadı İçişleri Bakanlığı, beceremedi tekrar Eğitim Bakanlığı koltuğunu doldurmaya çalışmıştı. Senin yüzünden adam ‘Yüzüne gözüne bulaştırma’ bakanlığı koltuğuna öneriliyor.  Sevgili Serdinç hani bazılarının varlığı sosyetenin süslü köpeği “fifi”, yoklukları da Red Kit’in “Rin Tin Tin”’idir ya! Senin haberlerin ile varlığın  “olay”, yokluğun oh be deyişlerine “koyar”

**

Sn. Hasan Küçük, anlayamadım benim neyim eksik de bir bakanlık bana münasip görülmedi diyorsun.  Tamam bence de eksiğin yok. Hatta, Kıb-Tek Çifliğinde aile şirketinin elektrik borcu için yasa çıkartıp yalnız aileye has bir bağışlama bile yaptırma yeteneğin bile var. Bakanlık OUT olunca Muhalefet In oldu. Muhalefe nasıl yapılır konusunda CTP’ye brifing versen yeridir. ’“Tam gün eğitim diye tam bir rezaleti sağladık!” vurgusu yaparken, mevcut İhale Yasası tıkanıklığa yol açıyor, “Bu ihale yasası ile olmaz, mevcut ihale yasası ile bir yere kadar gidiliyor sonra tıkanıyor” açıklaman müthişti. Seni bakanlığa layık görmeyen birisi için her gece resmine bakmadan yatamıyorum, illa tüküreceğim dediğini duyar gibiyim. Hayırlısı, ama dikkat et. Bakanlık spora transfer beklerken mahalle spora transfer olabilirsin.

**

Sn. Salahi Şahiner, sağlı sollu kroşeler ve aparkat vuruşlarla, tam diz çöktürecektin, adı iki hecelik Aga’ya, hükümet bireyleri bak Paşam, şiir yazılmaz üç kuruşluk doyumsuzun adına dediler. Ye yememin Cumhuriyeti’nde en çok iş yapan Bol Kepçe Lokantası müdavimine, elektrik ve vergi bağışlamaları dışında afiyetle yemesi için 100 milyonlarca Euro değerinde antrkot, biftek ve ballı börek sunulduğunu, bonus olarak da sınırsız imtiyazlardan bir demet, afiyet olsunlardan da bir buket takdim edildiğini belirttin. Sevgili Salahi, hükümetimize caddelerde projektör olun ve ülkeyi aydınlatın dedik. Yanlış anladılar ve kime yandığı belli olan ev lambası oldular. Ah be Salahi apartman lambasının bile fark etmediği insanlarla uğraşıyoruz

**

Sn: Kazım Kafaoğlu, galiba Demirel’i örnek alarak dün dündür bugün de bugün moduna geçtiniz. Nermin genaplam, yazık Karayolları Dairesi Müdürü yapılan Kazım ovlucuğumun başına galiba saksı düştü. Saksı düşmediyse ozon tabakasında gezinen ego düştü. Yahu, Polis tarafından Girne-Lefkoşa ana yolunda ağır vasıtalara yönelik gerekli denetimlerin yapılmadığını belirtirken birden, hafta sonu bu yolu kullanması için 26 ağır vasıtaya izin verdi. Bu ne lahana ne turşu diyor. İmzaladığınız belgede “Seyrüseferlerine ve trafikte bulunmalarına izin veririm” ifadesi emir demiri pardon prensibi kesti mi diye soruyorlar. Sn. Kafa, lütfen sözünün eri taklidi yapma yakışmıyor.

**

Fıkra

Ula Temel, senden polis olmaz.

Nasıl kaçırdın elindeki azılı hırsızı!
Sormayın komiser bey.

Bir anluk dalgınluğum sebep oldu.

Üstünde “girmek yasaktır” tabelası bulunan bi yere girdi,

arkasından gidemedum!

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP
    300x250r
    300x250r

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.