Dışişleri’nden İsrail’in, Mısır’a yönelik iddialarına tepki göstertti – Kıbrıs Detay
DOLAR 34,0616 0.11%
EURO 38,0595 -0.03%
ALTIN 2.830,840,08
BITCOIN 21482764,50%
Lefkoşa
°

05:14

İMSAK'A KALAN SÜRE

Dışişleri’nden İsrail’in,  Mısır’a yönelik iddialarına tepki göstertti
  • Kıbrıs Detay
  • siyaset
  • Dışişleri’nden İsrail’in, Mısır’a yönelik iddialarına tepki göstertti

Dışişleri’nden İsrail’in, Mısır’a yönelik iddialarına tepki göstertti

ABONE OL
Eylül 4, 2024 17:16
Dışişleri’nden İsrail’in,  Mısır’a yönelik iddialarına tepki göstertti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dışişleri Bakanlığı yaptığı resmi açıklamada Mısır ile Gazze şeridi arasındaki Philadelphi Koridoru üzerinden Hamas’ın silahlandırıldığı şeklindeki İsrail’in Mısır’a yönelik iddialarına tepki gösterdi.

Dışişleri’nden İsrail’e Mısır tepkisi

İsrail Başbakanı Netanyahu dün yaptığı açıklamada Mısır ile Gazze şeridi arasındaki Philadelphi Koridoru üzerinden Hamas’ın silahlandırıldığını iddia etmişti. Mısır tarafından iddialara yalanlama gelirken konu hakkında İsrail’e bir tepkide Sisi’nin Türkiye’yi ziyaret ettiği günde Dışişleri Bakanlığı’ndan geldi.

Bakanlığın X sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“İsrail Başbakanı Netanyahu, Gazze’de işlediği suçları örtbas etmek ve ateşkes görüşmelerinin sonuca ulaşmasını engellemek amacıyla kamuoyunu manipüle etmeye yönelik yalanlarını sürdürmektedir.

Netanyahu’nun son olarak Philadelphi koridorundaki İsrail askeri mevcudiyetini sürdürmek amacıyla Mısır Arap Cumhuriyeti’ne yönelik iddiaları kabul edilemezdir.

Mısır Arap Cumhuriyeti’nin, Gazze’deki savaşın sona erdirilmesi ve milyonlarca Filistinli kardeşimize yardım eli uzatılabilmesi için sürdürdüğü arabuluculuk çabalarını destekliyoruz.”

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP
    300x250r
    300x250r

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.