Bu kadarı da olmaz dedirtti, Gadara Medya Genel Yayın Yönetmeni Turgut Ergel’e bir haber nedeniyle ağır hakarette bulunuldu – Kıbrıs Detay
DOLAR 34,0906 0.18%
EURO 38,0846 0%
ALTIN 2.833,590,16
BITCOIN 21488453,03%
Lefkoşa
°

05:14

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bu kadarı da olmaz dedirtti, Gadara Medya Genel Yayın Yönetmeni Turgut Ergel’e bir haber nedeniyle ağır hakarette bulunuldu
  • Kıbrıs Detay
  • Gündem
  • Bu kadarı da olmaz dedirtti, Gadara Medya Genel Yayın Yönetmeni Turgut Ergel’e bir haber nedeniyle ağır hakarette bulunuldu

Bu kadarı da olmaz dedirtti, Gadara Medya Genel Yayın Yönetmeni Turgut Ergel’e bir haber nedeniyle ağır hakarette bulunuldu

ABONE OL
Ağustos 12, 2024 19:04
Bu kadarı da olmaz dedirtti, Gadara Medya Genel Yayın Yönetmeni Turgut Ergel’e bir haber nedeniyle ağır hakarette bulunuldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gadara Medya Genel Yayın Yönetmeni Turgut Ergel’e yaptığı bir haber nedeniyle küfür eden otobüs şoförünün hakaretleri mahkemeye taşındı.

Hakaretleri mahkemeye taşındı!

Trafikte seyir halinde bulunan ‘sorunlu’ bir toplu taşıma aracını haber yapan Gadara Medya Genel Yayın Yönetmeni Turgut Ergel, sosyal medya üzerinden ağır küfürlere ve hakaretlere maruz kaldı. 

Haberde bahsi geçen toplu taşıma aracının şoförü olduğu belirtilen Şevket Debreli’nin ağza alınmayacak hakaretler etmesi tepkilerle karşılanırken, Ergel, şahsı polise şikayet etti. Ergel’in ailesini hedef alan ağır küfürler, aynı zamanda dava konusu edildi.

Ergel, “Basit bir haber ve toplu taşıma ile ilgili sorunları gündeme getirdik. Cevap hakkını kullanabilirdi, küfür etmeyi seçti. Aileme yapılan bu ağır saldırılarla ilgili kendisi ile mahkemede hesaplaşacağım” dedi.

BAKAN ARIKLI DA SESSİZ KALMADI

Turgut Ergel’e yönelik yapılan hakaret içerikli saldırıya Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı da sessiz kalmadı. Arıklı, yaptığı açıklamada, basın mensuplarına yönelik bu tür saldırıların kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, olayı sert bir dille kınadı.

Bakan Arıklı, “Toplu taşıma sektöründe çalışan, özellikle de şoförlük yapan kişilerin, toplumun her kesimine saygı ve sevgi çerçevesinde hizmet etmeleri gerektiğini” belirtti.

Sosyal medyada bir taşımacının, yalnızca yaptığı bir haber dolayısıyla Turgut Ergel’e hakaret etmesinin, hatta küfür etmesinin hiçbir şekilde kabul edilemeyeceğini ifade eden Arıklı, bu tür davranışların toplumsal örf adetleri zedelediğini ve profesyonel sorumluluklarla bağdaşmadığını söyledi.

“BU OLAYIN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ”

Arıklı, bu olayın peşini bırakmayacaklarını belirterek, “İlgili kişi hakkında soruşturma açılması yönünde Trafik Dairesi’ne talimat verdik. Bu tür davranışların tekrarlanmaması için gereken her türlü yasal işlem yapılacak” dedi. Bakan Arıklı’nın bu net ve kararlı tutumu, basın özgürlüğüne ve basın mensuplarına yönelik saldırılara karşı gösterdiği hassasiyetle dikkat çekti.

Olay, basın camiasında da geniş yankı uyandırırken, birçok kişi ve kurum Ergel’e destek mesajları iletti. Bu olayın, basın mensuplarının karşı karşıya kaldığı zorlukları bir kez daha gözler önüne serdiği ifade edildi.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP
    300x250r
    300x250r

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.