Rus savaş uçakları Alaska bölgesinde! Gerilim tırmandı, ABD açıklama yaptı – Kıbrıs Detay
DOLAR 34,2193 0.29%
EURO 37,1256 0.17%
ALTIN 2.983,351,00
BITCOIN 23276551,19%
Lefkoşa
°

12:54

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Rus savaş uçakları Alaska bölgesinde! Gerilim tırmandı, ABD açıklama yaptı
  • Kıbrıs Detay
  • Dünya
  • Rus savaş uçakları Alaska bölgesinde! Gerilim tırmandı, ABD açıklama yaptı

Rus savaş uçakları Alaska bölgesinde! Gerilim tırmandı, ABD açıklama yaptı

ABONE OL
Temmuz 4, 2023 22:24
Rus savaş uçakları Alaska bölgesinde! Gerilim tırmandı, ABD açıklama yaptı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ukrayna’ya saldırılarını tekrar yoğunlaştıran Rusya’nın savaş uçakları ABD’nin Alaska bölgesinde tespit edildi. Kuzey Amerika Havacılık ve Uzay Savunma Komutanlığı’ndan (NORAD) konuya ilişkin açıklama geldi.

...

Rusya Harkov bölgesine saldırılarını yoğunlaştırırken ABD ve AB ülkeleri Ukrayna’ya silah konusunda yardımlarını sürdürüyor. Ukrayna’ya mühimmat ve silah yardımları ve yaptırımlar sonrası ABD-Rusya gerilimi her geçen gün artıyor.

...

Keşif amaçlı bazı bölgelerde uçuş yapan Rus savaş uçakları ABD’yi alarma geçirdi. ABD Hava Savunma Bölgesinde Rus savaş uçaklarının tespit edildiği bildirildi.

...

Newsweek’te yer alan habere göre Kuzey Amerika Havacılık ve Uzay Savunma Komutanlığı’ndan (NORAD) yapılan açıklamada Alaska Hava Savunma Kimlik Bölgesi (ADIZ) kapsamındaki bölgede olay Pazartesi günü yaşandı.

...

NORAD yetkilileri, bölgede Rus uçaklarının varlığının olağan bir durum olduğunu ve bir tehdit olarak görülmediğini söyledi.

...

Olay yine de Vladimir Putin’in saldırı emirlerini arttırdığı ABD ile gerilimin yükseldiği haftada geldi. 

...

Kuzey Amerika Hava-Uzay Savunma Komutanlığı (NORAD) tarafından Salı günü Twitter’da yayınlanan olayla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

...

“Kuzey Amerika Havacılık ve Uzay Savunma Komutanlığı (NORAD), Alaska Hava Savunma Teşkilatı’nda faaliyet gösteren dört Rus askeri uçağını tespit etti ve takibe aldı. Rus uçağı uluslararası hava sahasında kaldı ve Amerikan veya Kanada egemen hava sahasına girmedi.”

Kaynak: TGRT Haber, Newsweek

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP
    300x250r
    300x250r

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.