Üst düzey bazı doktorlar Tabipler Birliğini suçlayarak ‘Ameliyatlara’ girmeme kararı almayı düşünüyor – Kıbrıs Detay
DOLAR 34,2563 0.4%
EURO 37,2064 0.37%
ALTIN 2.988,021,15
BITCOIN 23208641,57%
Lefkoşa
°

15:55

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Üst düzey bazı doktorlar Tabipler Birliğini suçlayarak  ‘Ameliyatlara’ girmeme kararı almayı düşünüyor
  • Kıbrıs Detay
  • Sağlık
  • Üst düzey bazı doktorlar Tabipler Birliğini suçlayarak ‘Ameliyatlara’ girmeme kararı almayı düşünüyor

Üst düzey bazı doktorlar Tabipler Birliğini suçlayarak ‘Ameliyatlara’ girmeme kararı almayı düşünüyor

ABONE OL
Aralık 27, 2023 15:38
Üst düzey bazı doktorlar Tabipler Birliğini suçlayarak  ‘Ameliyatlara’ girmeme kararı almayı düşünüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tabipler Birliği yönetim kurulunun, doktorlara keyfi ceza vermesi birçok doktorun tepki göstermesine neden oluyor. Sağlık Bakanlığından daha fazla yetkiler ile donatıldığı ileri sürülen Tabipler Birliğinin, savunmaları bile alınmadan birçok doktora ceza yağdırdığı ve bu durumun doktorların kariyerlerine etki ettiği öne sürüldü.

BİR KURUM BAKANLIĞIN ÜZERİNDE YETKİLER İLE DONATILMAMALI

Kamunun hiyerarşik bir düzen içinde çalışması gerektiğini, tüzüklerin nasıl yasaların, yasaların da Anayasa’nın üzerinde olamayacağı belirtilirken, bir kuruluşun da yetkili ve idari mekanizmayı elinde bulunduran Bakanlığın üzerinde olmaması gerektiği kaydediliyor

SAVUNMA BİLE ALINMADAN CEZA VERİYOR

Tabipler Birliğinin, aslında Sağlık Bakanlığının vermesi gerektiği bazı cezaları, Tabipler birliğinin savunma bile almadan verdiğini, verilen cezaların yazılarını doktorların kliniğine, evlerine ve sekreterlerine gönderdiğini ve bu durumun hiçbir prosüdür ile bağdaşmadığını belirten birçok doktor, idam ile yargılanan birçok insanın bile savunması alınırken, doktorların savunması bile alınmadan cezaların gönderildiğine vurgu yaptı.

HEDEF ALINIYORLAR İDDİASI VAR

İsminin açıklanmasını istemeyen bazı doktorlar (İsimleri bizde mahfuz) yaptıkları açıklamada, Tabipler Birliği sabır sınırlarını aştı. Verdiği cezalar birazda siyaset tütüyor. Külliyenin tellerini kesip içeri girdikten sonra polislik oldukları olaya onay vermeyen doktorlar kanaatimizce hedef alınıyorlar dedi.

TABİPLER BİRLİĞİ SAĞLIK BAKANLIĞINI SIFIRLADI

Doktorlar,açıklamalarına devamla, bir hata, bir suistimal veya disiplinsizlik varsa Tabipler Birliği dosya hazırlar. Sağlık Bakanlığına gönderir, bunun soruşturmasını Bakanlık yapar ve ceza verilmesi gerekirse bakanlık o cezayı verir ve uygulatır.Halbuki tam aksi, cezayı Tabipler Birliği verir, bakanlık bunun dışında kalır. Ve para cezası verilmişse ve uygulanmamışsa İcraya vererek tahsil yönüne gider. Ki bu bakanlığın sıfırlanması ve adaletsizliği doğurur ifadesinde bulundular.

DOKTORLAR TEPKİ İÇİN AMELİYATLARA GİRMEZSE KAOS OLUR

ERCP, Whiple pankreas kanseri ve benzer önemli ameliyatları yapan sayıları az doktorlar, Tabipler Birliğine tepki için bu ameliyatlara girmemeyi düşündüklerine vurgu yapan ayni doktorlar, bazı doktorların Tabipler Birliğini dava ettiğini bazılarının da dava etmek için hazırlık yapıyor. Bu kararlarını yürürlüğe koyarlarsa memlekette kaos olur ifadesinde bulundu.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP
    300x250r
    300x250r

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.