YAYLALI “TDP FARK YARATACAK EKONOMİK VE SOSYAL POLİTİKALARLA GELİYOR”

TDP  Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Erman Yaylalı, TDP’nin fark yaratacak ekonomik ve sosyal politikalarla geldiğini işaret etti.

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Ekonomik Kalkınma ve Yerel İş Gücü Politikalarından Sorumlu Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyesi Erman Yaylalı, TDP’nin ekonomi politikalarını anlattı, hepsinin bilimsel ve ülke gerçeklerine uygun ortak akılla hazırlandığını vurguladı

Yaylalı: Makamlarında bir gün daha kalabilmek için her şeyi mübah olarak görüyorlar
Yazılı açıklama yapan Yaylalı, ülkenin çok ciddi bir ekonomik krizle karşı karşıya olduğunu, yurttaşların alım gücünün her geçen gün azaldığını ve giderek yoksullaştığını söyleyerek, toplumun “memleketi idare etsin” diye vekalet verdiği siyasi partilerin ve bu vekillerin ise sadece kendi menfaatleri ve geleceklerini düşündüğünü belirtti.

Yıllardır ülke ve halk yararına hiçbir olumlu icraat yapılmadığına vurgu yapan Yaylalı, “Kendi şahsi çıkarları için ülkemizi belirsizlik ve kaos ortamına sokmaktan hiçbir şekilde çekinmiyorlar. Makamlarında bir gün daha kalabilmek için her şeyi mübah olarak görüyorlar. Tüm bu olumsuzluklar da halkımızın gözü önünde alenen yaşanıyor, halk her şeyi açık ve net bir şekilde görüyor” dedi.
“Politikalarımızın temel motivasyonu; ‘adaletli, şeffaf ve halkçı bir yönetim anlayışının hayata geçirilmesidir”

Yönetimi elinde bulunduranların şahsi menfaatleri ve çıkarları için uğraşırken, TDP’nin ise yönetime geldiği zaman halk yararına uygulamaya koyacağı ekonomik ve sosyal politikaları oluşturmaya devam ettiğine dikkat çeken Yaylalı, TDP’nin tüm politikalardaki temel unsurun; “adaletli, şeffaf ve halkçı bir yönetim anlayışının hayata geçirilmesi” olduğunu söyledi.

TDP olarak temel anlayış ve prensiplerinin; “adil bir yönetim oluşturmak” ve bu sayede halkın devlete karşı kaybolan güven duygusunu geri kazandırmak olduğuna işaret eden Yaylalı, halihazırda devam eden ve halkı her geçen gün yoksullaştıran bozuk, başıboş, plansız, programsız ve tamamen partizanca yönetim anlayışının, kısa bir süre içerisinde ortadan kaldırılacağını kaydetti.
Yayalalı, “TDP ile birlikte halkın devlet yönetimine duyduğu güven tekrar tesis edilecek ve devlet halkı ile tekrar bütünleşecektir” dedi.

“Az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınacak”

TDP’nin ekonomi politikalarının da aynı temel yaklaşım prensibiyle oluşturulduğunu söyleyen Yaylalı, öncelikle ve ivedi bir şekilde “adaletli bir vergi sisteminin” hayata geçirilmesi için konu ile ilgili herkes tarafından kabul edilen vergi uzmanlardan ve ekonomistlerden oluşan bir komite oluşturup, bu konuda gerekli tüm düzenlemeleri yapacaklarını belirtti.

Yaylalı, “Vergi politikaları konusundaki temel yaklaşımımız bütün gelişmiş ülkelerde olduğu gibi, ‘az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınması’ yönündeki politikaların oluşturulması olacaktır. Devletin mali temelinde, herkes tarafından benimsenecek, kabul edilecek olan gerçekçi ve adil bir vergi sistemi oluşturacaktır” dedi.

“Temel girdi maddelerinin fiyatlarının artmaması için gerekli tüm politika ve enstrümanlar kullanılacak”
Bunlarla birlikte ülkede tüm alanlarda ortaya çıkan ve inanılmaz boyutlara ulaşan kayıt dışılıkla da ciddi bir şekilde mücadele edeceklerini kaydeden Yaylalı, tüm ekonomik faaliyetlerin kayıt altına alınması ile birlikte devlet gelirlerinin çok büyük oran ve miktarlarda artacağının da aşikâr olduğunu vurguladı.
Yaylalı, “Uygulamaya koyacağımız gelir artırıcı ekonomik politikalarla birlikte hayat pahalılığı ile de ciddi bir şekilde mücadele edilecek ve özellikle temel tüketim maddeleri ve üretimde kullanılan temel girdi maddelerinin fiyatlarının artmaması için gerekli tüm politika ve enstrümanlar kullanılacaktır” ifadelerini kullandı.

“Adaletli bir yaklaşım ortaya koyulacak”
TDP’nin uygulamaya koyacağı ekonomik sosyal politikaların ana hedefinin; yurttaşlar arasında gözle görülür bir şekilde bozulan gelir dağılımının en az seviyeye indirilm…