Tatar, “İnanıyorum ki Meleklerimiz bizi seyrediyor. Verilen mücadeleye tanıklık ediyor. Adalete güveniyoruz ve inanıyoruz” – Kıbrıs Detay
DOLAR 34,2419 0.06%
EURO 37,0623 0.11%
ALTIN 3.011,650,66
BITCOIN 2292881-1,79%
Lefkoşa
°

18:21

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Tatar, “İnanıyorum ki Meleklerimiz bizi seyrediyor. Verilen mücadeleye tanıklık ediyor. Adalete güveniyoruz ve inanıyoruz”
  • Kıbrıs Detay
  • wordpress
  • Tatar, “İnanıyorum ki Meleklerimiz bizi seyrediyor. Verilen mücadeleye tanıklık ediyor. Adalete güveniyoruz ve inanıyoruz”

Tatar, “İnanıyorum ki Meleklerimiz bizi seyrediyor. Verilen mücadeleye tanıklık ediyor. Adalete güveniyoruz ve inanıyoruz”

ABONE OL
Ekim 21, 2024 20:01
Tatar, “İnanıyorum ki Meleklerimiz bizi seyrediyor. Verilen mücadeleye tanıklık ediyor. Adalete güveniyoruz ve inanıyoruz”
1

BEĞENDİM

ABONE OL

“Adalete güveniyoruz ve inanıyoruz”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, İsias Davası’nı takip etmek için Adıyaman’da bulunan Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği’nin Başkanı Ruşen Karakaya ile görüntülü görüşme gerçekleştirdi.

Adıyaman’daki mahkeme sürecini izleyen Kıbrıs’tan giden kafileye selamlarını ileten Cumhurbaşkanı Tatar, ortak dava İsaias Davası’nın istenilen şekilde seyretmesi ve adaletin yerini bulmasını istediğini söyledi.

Gösterilen sabır ve metanetten dolayı teşekkür eden Cumhurbaşkanı Tatar, ailelerin yalnız olmadığını, davanın ortak olduğunu ve Şampiyon Meleklerin kalplerde yaşadığını ifade etti.

Şampiyon Melekler adına adalet talep ettiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, “İnanıyorum ki Meleklerimiz bizi seyrediyor. Verilen mücadeleye tanıklık ediyor. Adalete güveniyoruz ve inanıyoruz” dedi

Başbakan Ünal Üstel, siyasiler, aileler ve sivil toplum örgütlerinden oluşan kafilenin, Kıbrıs Türkü adına orada olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Tatar, sonuna kadar mücadele edileceğini kaydetti.

Şampiyon Meleklerin adının yaşatılması için çalışmaların yürütüldüğünü aktaran Cumhurbaşkanı Tatar, çalışmaların devam ettirileceğini ve Şampiyon Meleklerin adlarının yaşatılacağını dile getirdi.

Şampiyon Melekleri unutmadıklarını anlatan Cumhurbaşkanı Tatar, bu acının ortak olduğunu, 6 Şubat’ın Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde bir kara leke olarak kalacağını söyledi.

Şampiyon Meleklerin ülkelerini temsil etmek için Adıyaman’da bulunduğunu belirten Cumhurbaşkanı Tatar, yaşanan olaydan sonra devletin kurum ve kuruluşlarıyla orada olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Tatar, Adıyaman’da Şampiyon Melekler için sergilenen birlik, beraberlik ve gösterilen çabanın Kıbrıs Türk tarihine önemli bir mücadele olarak geçtiğini dile getirdi

Ailelere sabırlar dileyen ve ailelerin acısını paylaşan Cumhurbaşkanı Tatar, mücadelenin sonuna kadar süreceğini kaydetti.

Ruşen Karakaya da konuşmasında Cumhurbaşkanı Tatar’ın her zaman yanlarında olduğunu ve destek verdiğini belirterek, teşekkürlerini sundu.

Bilirkişi raporunun yetişmediğini belirten Karakaya, önlerinde zorlu 3-4 ay olduğunu ve duruşma tarihinin belirleneceğini söyledi.

Devlet yetkililerinin desteğinin önemine işaret eden Karakaya, “Şampiyon Meleklerimize söz verdik, sözümüzü tutacağız, adaletin sağlandığı günü hep birlikte göreceğiz, görmek zorundayız yoksa çocuklarımız bizi affetmez” diye konuştu.

Adaletin olası kast ile gelmesi gerektiğine dikkat çeken ve nedenlerini anlatan Karakaya, sorumlu olanların en ağır cezayı alması gerektiğine vurgu yaptı.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP
    300x250r
    300x250r

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.