Ruhsatı iptal edilen hastaneden bebeklerini almak isteyen ailelere akılalmaz yanıt – Kıbrıs Detay
DOLAR 34,4676 0.32%
EURO 37,2859 0.45%
ALTIN 2.997,871,49
BITCOIN 2336489-0,53%
Lefkoşa
°

05:48

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ruhsatı iptal edilen hastaneden bebeklerini almak isteyen ailelere akılalmaz yanıt

Ruhsatı iptal edilen hastaneden bebeklerini almak isteyen ailelere akılalmaz yanıt

ABONE OL
Ekim 19, 2024 20:05
Ruhsatı iptal edilen hastaneden bebeklerini almak isteyen ailelere akılalmaz yanıt
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye ‘Yenidoğan çetesi’ skandalıyla sarsıldı. Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçlar ve Terör Suçları Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturma sonucunda, İstanbul’da, 112 Acil Çağrı Merkezi’nde çalışan kişilerle ortak hareket ederek, bebek acil hastalarını önceden anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk edip ölümlerine neden olan ve haksız kazanç elde ettikleri belirlenen, aralarında doktor ve hemşirelerin de bulunduğu 22’si tutuklu 47 şüpheli hakkında hazırlanan fezlekede 10 bebek maktul olarak yer almıştı.

HASTANELERİN RUHSATLARI İPTAL EDİLİYOR

Bebek acil hastalarını önceden anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk edip ölümlerine neden olan çeteyle ilgili soruşturmada adı geçen hastanelerin ruhsatları bir bir iptal ediliyor. Sağlık Bakanlığı’nın soruşturmada adı geçen hastanelerle ilgili incelemesi devam ederken, Bağcılar Özel Şafak Hastanesi ve Medilife Sağlık Hizmetleri’nin ardından 7 hastanenin daha ruhsatı iptal edildi.

YOĞUNBAKIM’DAKİ YENİDOĞAN BEBEKLER İÇİN AMBULANS VERMİYORLAR

Ruhsatı iptal edilen bir hastanenin yenidoğan yoğun bakım ünitesindeki görüntüler bir kez daha dehşete düşürdü. Bugün o hastanelerden birinde çekilen görüntüler sosyal medyada yayıldı. Hastanenin yenidoğan yoğunbakım ünitesine giden aileler bebeklerini götürmek istedi. Hastane tarafından yapılan açıklamada bebeklerin aileleri tarafından kendilerinin götürülebileceği söylendi. Skandal açıklamaya tepki gösteren aileler tepkilerini X hesaplarından dile getirdi. Ruhsatı iptal edilen hastaneler:Özel Avcılar Hospital HastanesiÖzel TRG Hospitalist HastanesiÖzel Birinci HastanesiÖzel Güney HastanesiÖzel Bağcılar Medilife HastanesiÖzel Beylikdüzü Medilife HastanesiÖzel Reyap İstanbul HastanesiÖzel Bağcılar Şafak HastanesiÖzel Silivri Kolan Hospital HastanesiYenidoğan soruşturmasında adı geçen hastaneler:Akabe Sağlık TesisleriDoğamed Sağlık HizmetleriEkip Sağlık HizmetleriGüney Hastanesi Sağlık HizmetleriMedilife Sağlık HizmetleriÖzel Avcılar Hospital HastanesiÖzel Avrupa Şafak HastanesiÖzel Bağcılar Medlife HastanesiÖzel Doğa HospitalÖzel İstanbul Şafak HastanesiÖzel İstanbul Şafak Sağlık HizmetleriRefik Arslan Sağlik HizmetleriReyap Sağlık Hizmetleri Anonim ŞirketiSilivri Kolan HastanesiYonca Sağlık HizmetleriMedisense Sağlık Hizmetleri ŞirketiGMZ Sağlık HizmetleriÖzel Reyap İstanbul HastanesiÖzel TRG Hospitalist HastanesiHaberler.com / Rabia Dalkılıç – Sağlık Yenidoğan Çetesi Yenidoğan İstanbul Hastane 3-sayfa Sağlık Güncel Hukuk Bebek Baba

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP
    300x250r
    300x250r

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.