Edirneli esnaf ”Bulgarlar bin leva bozduruyorlar, burada kral gibi yaşıyorlar” – Kıbrıs Detay
DOLAR 34,4676 0.32%
EURO 37,2859 0.45%
ALTIN 2.997,871,49
BITCOIN 23361240,09%
Lefkoşa
°

18:25

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Edirneli esnaf ”Bulgarlar bin leva bozduruyorlar, burada kral gibi yaşıyorlar”
  • Kıbrıs Detay
  • Genel
  • Edirneli esnaf ”Bulgarlar bin leva bozduruyorlar, burada kral gibi yaşıyorlar”

Edirneli esnaf ”Bulgarlar bin leva bozduruyorlar, burada kral gibi yaşıyorlar”

ABONE OL
Ekim 19, 2024 15:34
Edirneli esnaf ”Bulgarlar bin leva bozduruyorlar, burada kral gibi yaşıyorlar”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bulgar turistler, artan kur farkından alışveriş için Edirne’yi tercih etmeye devam ediyor. Dönerci esnafı Emekcan Taşdelen, “Bin leva bozduruyorlar, burada kral gibi yaşıyorlar. Yiyorlar, içiyorlar, yapacak bir şey yok. Bizim insanımız İskender kebabı zor yerken tüm masalarda İskender var” dedi.

Edirneli esnaf: Bulgarlar bin leva bozduruyorlar, burada kral gibi yaşıyorlar

Yıl 2002…1 bulgar levası 0,65 Kuruş…Bugünkü kuru duymak bile istemezsiniz. 1 Leva 18,98 Türk lirasına eşit. Tam tamına 29 kat artmış. Hal böyle olunca da Bulgarlar, Edirne’yi kapı komşusu yaptı. 1000 leva bozduran Bulgar, Edirne’de kral oluyor.

ESNAFTAN AL HABERİ

Bulgar turistler, artan kur farkından alışveriş için Edirne’yi tercih etmeye devam ediyor. Dönerci esnafı Emekcan Taşdelen, “Bin leva bozduruyorlar, burada kral gibi yaşıyorlar. Yiyorlar, içiyorlar, yapacak bir şey yok. Bizim insanımız İskender kebabı zor yerken tüm masalarda İskender var” dedi.

bulgur5556.jpg

Bulgaristan’ın para birimi leva, bugün 19 TL’den işlem gördü. Sabahın erken saatinde kente alışverişe gelen Bulgar turistler, öğlen ve akşam yemeğini de Edirne’de yiyor. Dönerci esnafı Emekcan Taşdelen, Bulgar turistlerin ücretini düşünmeden İskender kebabı yediklerini söyledi.

edirne2333.jpg

“ONLAR BURADA GELİP KEYİF SÜRÜYOR”

Esnaf Taşdelen, şunları kaydetti:

Şu an Bulgarlar umduğumuzdan daha fazla geliyor. Çarşıda yeli halkımız yok. Dışarıdan gelen yerli turist de yok. Hepsi Bulgar, esnafımızı mutlu ediyor bu geliş. Masalar hepsi Bulgar müşterisi, biz de mutlu oluyoruz. Tüm esnaf mutlu oluyor, bize katkıları oluyor. Paralarının değeri yüksek olduğu için geliyorlar. Bizim de paramız değerli olsaydı başka yerlere giderdik. Bin leva bozduruyorlar, burada kral gibi yaşıyorlar. Yiyorlar, içiyorlar, yapacak bir şey yok. Bizim insanımız İskender kebabı zor yerken tüm masalarda İskender var. Bizim paramızın değeri düştükçe onlar burada gelip keyif sürüyor. Biz de onlara hizmet ediyoruz.

Edirneli esnaf: Bulgarlar bin leva bozduruyorlar, burada kral gibi yaşıyorlar

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP
    300x250r
    300x250r

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.