Sahte para tedavüle sürme suçundan tutuklanan Masibe Memedova teminatla serbest kaldı – Kıbrıs Detay
DOLAR 34,1490 -0.03%
EURO 37,1250 -0.1%
ALTIN 2.942,310,20
BITCOIN 2288195-1,41%
Lefkoşa
°

18:28

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Sahte para tedavüle sürme suçundan tutuklanan Masibe Memedova teminatla serbest kaldı
  • Kıbrıs Detay
  • Genel
  • Sahte para tedavüle sürme suçundan tutuklanan Masibe Memedova teminatla serbest kaldı

Sahte para tedavüle sürme suçundan tutuklanan Masibe Memedova teminatla serbest kaldı

ABONE OL
Ekim 17, 2024 14:14
Sahte para tedavüle sürme suçundan tutuklanan Masibe Memedova teminatla serbest kaldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Lefkoşa’da meydana gelen sahte para tedavüle sürme suçundan tutuklanan Nasibe Memedova’nın tutuksuz yargılanmasına karar verildi.

Sahte para suçundan tutuklanan Nasibe Memedova tutuksuz yargılanacak

Lefkoşa’da meydana gelen sahte para tedavüle sürme suçundan tutuklanan Nasibe Memedova dün sabah mahkemeye çıkarıldı.

Polis memuru Sıla Topbaş mahkemede olguları aktardı.

Polis, zanlı Nasibe Memedova’nın 2 Ekim 2024 tarihinde Lefkoşa’da faaliyet gösteren bir kuyumcuda alışveriş yapıp, ödeme olarak sahte 2 bin dolar verdiğini söyledi. Polis, 3 Ekim tarihinde yapılan şikayet üzerine zanlının aynı gün tutuklanarak, soruşturma başlatıldığını ifade etti. Polis, tutuklanan zanlının ifadesinde 2 bin doları Jamal Jokayev’den aldığını söylediğini aktardı. Polis memuru, zanlı Jokayev’in  2 gün önce teminata bağlandığını anımsattı.

Polis, ayrıca Memedova’nın  önceden veznedar olarak çalışmakta olduğu Hamitköy’de faaliyet gösteren döviz bürosuna döviz bozdurmak için gelen 6 kişiden  ayrı şahıstan 60 bin TL, 750 Euro ve bin 900 Dolar parayı alıp, iş yerinde para olmadığını gerekçe göstererek daha sonra ödeme yapacağını söyleyip konu paraları sahtekarlıkla temin ettiğine dair şikayet aldıklarını söyledi. Polis, zanlı hakkında sahtekarlıkla para temini suçundan da soruşturma başlatıldığını belirtti. Polis memuru, soruşturmanın zanlının etki edebileceği kısmının tamamlandığını ifade ederek, teminat talep etti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Nuray Necdet, zanlının yargılanıncaya değin yurtdışına çıkışını yasaklayarak, 50 bin TL nakit teminat yatırması, KKTC vatandaşı muteber iki kefilin 300’er bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması ve  haftada 1 gün en yakın polis karakoluna ispat-ı vücutta bulunması şartıyla tutuksuz yargılanmasına emir verdi.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP
    300x250r
    300x250r

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.