Zorlu Töre’nin iç hukuk ve yasaya aykırı olarak kendini Meclis Başkanı ilan etmesi sonrasında sosyal medyada örgütlenen 50 kişi pazartesi kendilerini Milletvekili ilan edecek

Meclis Başkanını belirlemek için yapılan seçimlerinde yaşanan rezalet ve Zorlu Töre’nin kendisini iç tüzük ve yasanın aksine Meclis Başkanı ilan etmesinin ardından, sosyal medyada örgütlenen vatandaşlar Pazartesi günü kendilerini milletvekili ilan etmeye hazırlanıyor

Yaşanan skandal ve rezaletlere karşın Meclis Başkanlığı seçimi sonrasında koalisyon hükümetini oluştran UBP-DP-YDP Hükümeti sessizliğe bürünerek açıklama yapmaktan kaçındıkları gözlemlendi. Kendini Meclis Başkanı ilan eden Zorlu Töre’ye ise tepkiler devam ediyor.

Birçok kesimden gelen tepkilerde Töre’nin kendi kendini başkan ilan etmesinin ülkedeki siyasilerin hukuk tanımazlığının taşındığı nokta ollduğu belirtilerek, ülkenin kriz noktasına sürüklendiği belirtildi.

Zorlu Töre’nin kendi kendini başkan ilan etmesinin ardından sosyal medyada örgütlenen bir grup vatandaş pazartesi günü Meclise giderek kendilerini milletvekili ilan etmeye hazırlandığı öğrenildi. Konu ile ilgili yapılan açıklama ve çağrı şu şekildedir.

“50 kişi gönüllü arıyorum ne bir fazla ne bir eksik, kendimizi Milletvekili ilan edip pazartesi meclise gireceğiz. Basına da bunu duyuracağız. Ben varım diyenler yazınız”.