Dün ağlatan Altın, bugün dört nala koşarak rekor kırdı

Gram altın Kapalıçarşı’da büyük rekor kırarak 2 bin 932’lirandan satışa çıkarıldı.

Altın fiyatlarındaki değişim bir yukarı bir aşağı devam ederken, altının son rotası belli oldu. Piyasanın kalbi sayılan Kapalıçarşı’da altın yeni güne yükselişle başladı.
Sabah saatlerinde yüzde 0,5 artış yaşayan altının seviyesi 2 bin 932 liraya ulaştı. Çeyrek altın 5 bin 40 liradan, Cumhuriyet altını ise 20 bin 100 liradan satıldı.
Dün satış ağırlıklı seyir izleyen altının ons fiyatı, önceki kapanışa göre yüzde 0,3 artışla 2 bin 663 dolardan işlem gördü.
Altın fiyatlarındaki dalgalanmaları değerlendiren sektör temsilcileri, bugünü “Jeopolitik risklerdeki artış fiziki altın talebini yükseltti. Geçen hafta 1 kilo altında 1500 dolar olan fark, bu hafta kota sebebiyle 4 bin dolara kadar yükseldi” diye yorumladı.
FİZİKİ GRAM ALTIN REKOR KIRDIKapalıçarşı’da fiziki gram altın satış fiyatı ise 3105 TL ile rekor kırdı. Fiziki altın talebinin bir miktar arttığını ifade eden temsilciler “İthalat kotası devrede, dolayısıyla fiziki piyasada yukarı fiyat baskısı oluştu. Geçen hafta 1 kilo altında bin 500 dolar olan fark, bu hafta 4 bin dolara kadar yükseldi” şeklinde konuştu.