Ateş Çemberi daralıyor, ateş Kıbrıs’ı da saracak !..

Ortadoğu diye isimlendirilen Coğrafya’da cadı kazanı kaynamaya başladı. Hamas’ın saldırısı ile başlayan olaylar zinciri, İsrail’e yaratılan bahane nedeniyle savaşa doğru evrilmeye başladı. Ben söylediydim sözü en nefret ettiğim işlerden birisidir. Ancak haftalar öncesinde, İsrail Lübnan’a da saldıracak diye yazmıştım. İsrail bununla da yetinmeyecek. Yetinmeyeceğini zaten Suriye’ye saldırması ile belli etti. Sıra Suriye’ye gelecek. Sanırım sonrasında sınır komşusu olacağı Türkiye hedef inde olacak Zaten Suriye'yi vurma işine şimdiden başladı.  

Haaa Lübnan’a girebilecek mi? 2006’da başaramadığını 2024’de başabileceğini söylemek zor. Çünkü karşısında iyi eğitimli, silah teçhizat bakımından da iyi donatılmış bir Hizbullah var. Başardı diyelim, Suriye’ye girerse İran’ında içinde olacağı bir savaş var demektir. Akdeniz’de tek limanı olan Rusya o limanı kaybetmemek için bu savaşa dahil olursa yandı gülüm keten helva.

Hatırlayın ABD, BOP yani büyük orta doğu projesi ile bölgedeki dengeleri değiştirmeye çalıştı. Erdoğan, BOP’un PKK’ya eğitim ve lojistik destek İsrail tarafından verilmiyormuydu? BOP Eş Başkanı Erdoğan BOP nedeniyle İran, Irak, Suriye ve Yunanistan ile ilişkileri bozdu. BOP ile PKK’nin Suriye ve Irak’da ABD lojistik desteği ile güçlendiğini görünce düştüğü uzağı anladı ve politika değişikliğine gitti.

TÜRKİYE’NİN GÜNEYİNDE KORİDOR OLUŞTURULMAYA ÇALIŞILACAK

Suriye’nin kuzeyinde Türkiye’nin güneyinde, ABD, maşa olarak kullandığı PKK unsurları ile bir koridor oluşturma çabasında. Kamışlı’dan başlayan ve Aynel Arab yani bildik adı ile Kobani’den geçerek Membis ile Tel Rifat yanından Hatay sınırının altından geçecek olan o koridor ile Akdeniz’e inme planları yapılıyor. PKK’nın kontrolüne verilecek olan bu koridor tabiki ABD ve İsrail’in de kontrolü altında olma hesapları var. Peki, bu durumda İsrail’in burnunun dibine sokulmasına Türkiye kayıtsız kalırmı? Sanmam. Bu nedenle Türk askeri Rusya ile birlikte Aynel Arab yani Kobani bölgesinde devriye geziyor.

TÜRK ASKERİ NE HİZBULLAH NEDE HAMAS’TIR

Astana anlaşmasına bağlantılı Rusya İran ve Türkiye var. Türkiye NATO üyesi ama karşısında NATO üyeleri var.  Çok zor bir denklem. Hizbullah Lübnan’da Hamas Gazze’de direnirken İran attığı füzeler ile belki istediği noktaları vurmadı. Bence savaş alevini büyütmek istemedi ve bunu bilerek yaptı. Erdoğan sanırım Irak’da PKK’nın ABD lojistik desteği ile güçlendiğini görünce düştüğü tuzağı anladı ve politika değişikliğine gitti.  İsrail sınırlarımızda geldiğinde Türkiye’ye de saldırır mı? Saldırırsa en büyük hatayı yapmış olur. Çünkü Türk ordusu Ne Hizbullah’tır ne Hamas’tır nede Mısır’dır

ABD VE İNGİLTERE ÜLKELERİ PARÇALAYIP UFAK DEVLETLER YAPMAK İSTİYOR

Geçtim ABD, İngiltere gibi emperyalist güçler yeni bir dünya düzeni yaratmaya çalışıyor. Büyük Ülkeleri parçalayarak ufaltma çabası içindedirler. Çünkü küçülen ülkeleri kolay idare edebileceklerini biliyorlar. Türkiye’yi parçalamak istemelerinin nedeni budur. Dikkat ederseniz ABD olsun İngiliz olsun Türkiye’yi doğuya doğru yönlendirmeye çalışıyorlar. 1. Dünya savaşında olduğu gibi mağlup olan ve etkisiz kalacak olan bir Türkiye’yi  parçalama hayali kuruyorlar.

İNGİLİZ ÜSLERİNDEN VE GİRİT SUDA ÜSLERİNDEN KALKAN UÇAKLAR BOMBALADI

Bakın etrafımızdaki ateş çemberi gittikçe daralıyor. Savaş kapımızı çalıyor. Savaş genişlerse ki genişleyeceğini gösteriyor. İngiliz üslerinden kalkıp Lübnan’daki Hizbullah güçleri ile Gazze’de, Hamas güçlerini Kıbrıs’taki İngiliz üslerinden ve Girit’teki Suda üssünden kalkan İngiliz-Amerikan uçakları savaş genişlerse önceden yaptıkları gibi buralardan kalkıp bombalama işlemine devam ederse, İran ve onun Lübnan’daki gücü Hizbullah misilleme  yapmaya çalışırsa buralarda durum ne olur dersiniz?

TEHLİKE YAKLAŞTI HÜKÜMET İSTİKRAR HALK MANGAL DERDİNDE

Durum kritik. Hükümetimiz istikrar ayaklarında pembe hayaller kurarken maşallah bizler de lüküs hayat yaşıyoruz. sanıyoruz. Mangal yapıp her dizide salya sümük ağlayan yıldızların boy gösterttiği dizleri izlerken  sosyal medyada hayatın böyle yaşandığını sanıyoruz. Bir zamanlar doğunun Parisi dedikleri Lübnan’ı Orta Doğu’nun Bağdat gibi diyar olmaz dedikleri Bağdat’ın bugün ne halde olduğunu unutuyoruz.

ADAMLAR HALA DAHA İSTANBUL'A HALA DAHA KONSANTİNOPOLİS DİYOR

Adamlar hala daha  İstanbul’u haritalarda Konstantinopolis olarak gösteriyor. Ortodoks patrik Yunanistan ve Rusya’da toplantılar yapılıyor. Rum patrik Ortodoksların patriği olarak o toplantılara katılıyor. Trabzon hala daha kendi hudurtları içinde gösteriliyor. Pontus Rum imparatorluğu hayali kuruyorlar. Türkiye'nin Güneydoğusu Ermenistan'ın uzantısı olarak gösteriliyor. Fransa Hatay’da hesaplar yaparken İsrail Türkiye’nin 11 ili İsrail kutsal toprakları olarak gösteriyor.

İSRAİL GELECEĞİN SİBER DÜNYASINI LÜBNAN’DA GÖSTERTTİ

Bakın ABD ve İngiltere gibi emperyalist güçler Yeni bir dünya düzeni kurmak istiyor. Büyük devletleri parçalayarak ufak ufak parçalara ayırmak istiyorlar. Ufak devletler İsrail ile baş edemeyecek konuma sokulduğu zaman istedikleri olacak. Bölgenin hakimi ABD’nin şımarık çocuğu İsrail yapılacak, ABD’de dünyanın tek lideri olacak.  Dünya devletleri hükümetlerinin dünyada hükmü kalmayacak geleceğin dünyası siber dünyası olacak. İsrail bunun sinyalin Lübnan’da verdi. Binlerce telsiz ve telefonları patlatarak onlarca insanı yaraladı. Yeni düzende ulus devlet yerine parçalanan ülkeler neredeyse eski Yunanda olduğu gibi şehir devletlerine dönüştürülecek.

Radikal islam’a sıcak bakmayan ABD Obama döneminde Hilary Clinton’un Türkiye’ye biçtiği ılımlı İslam tezini savunuyor eski alışkanlığı devşirmiş olacak ki, mezhepleri körüklüyor. Etnikçi ve mezhepsel düzene evrildik. Sistemi ve bireyselleşmeyi de bozacak şeyler yapılıyor.

ÇEMBER DARALIYOR

Evet çember daralıyor. İsrail, İran’a misilleme kararı aldı. Yani savaş büyüyecek. İsrail’in, İran’ı uçaklar ile vurması zor. İran menzili 2000 km. F 35’lerin bile menzili 1000 Km. havada yakıt ikmali yapması gerekir. İngiliz Mandası Ürdün’den bile yakıt ikmali yapsa bile zor. Kısacası uçak tankerler ile yakıt ikmali şart. Veya Bu noktada başka çareler üretmesi şart. Peki bu çareler içerisine Kıbrıs’da dahil edilirse başımıza durduk yere bela sarılmazmı? Aklımızda bulunsun diye yazdım.

**

FIKRA

Acıkmış olarak eve dönen Mehmet annesine,
"Akşama ne var?" diye sorunca, annesi;
"Saymakla bitmez oğlum" dedi. Mehmet;
"Güzel, nelermiş bunlar?" deyince, annesi gülümseyerek,
"Pirinç pilavı!" dedi.