FİKRİ ATAOĞLU: “KUZEY KIBRISI BİR TURİZM MARKASI HALİNE GETİRMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”.

Fikri efendi turizm konusunda kapasiteniz olmadığını çok iyi bilen biri olarak konuşuyorum. Çok iyi bilen biri diyorum, çünkü Turizm Bakanlığında çalıştığım dönem siz de Bakan olarak bulunuyordunuz. Halen daha da bu makamı işgal ediyorsunuz. Kaç yıl oldu ben sayısını unuttum, Turizm Bakanlığı yapıyorsunuz da, Turizmde bir arpa boyu yol kat edilmedi. Bunu geçtim, yıllardan beridir ayni yalanları bir şarkının nakaratı gibi yuvarlayıp yuvarlayıp önümüze koyuyorsunuz.

Yani insan biraz da destekli yalan atar yahu. Siz dibelik yoldan çıktınız, duvara tosladınız, baş aşağı geldiniz ama halen daha markalaşmaktan bahsediyorsunuz. Ne markası, bu ülkede turizm sadece kumar turizmi olarak faaliyet göstermektedir. Bir de çok çalışmaktan, gayretten söz ediyorsunuz ya, bunu da okuyunca iyice katıla katıla gülüyorum. Fikri ve zikri olmayan bir insan nasıl olur da çalışmaktan ve gayretten söz eder!!! Bahsettiğiniz gibi olsaydı, yıllardır tuttuğunuz Bakanlığı çok ilerilere taşırınız, herkes de sizi parmakla gösterirdi başarılarınızdan dolayı!!!!

Yok ama, sizde vizyon yok, plan yok, proje yok, geleceği yönelik master plan çalışması yok, eski eserleri iyileştirme yok, turizmde yeni destinasyonlar yaratma gayreti yok, küçük ölçekli butik otelleri destekleyici ve tanıtıcı bir etkinlik yok, turizm çeşitliliğini artırmak için kolektif çalışarak, bu alanı genişletmek gibi bir zihniyet yok, bilir kişilerden fikir ve görüş almak yok, yok da yok işte!!!! Sizde ne var ben size buradan söylemiş olayım. Öncelikle, bakanlık çalışanları arasında adam tutma, size kafa kaldıranları bakanlıktan gönderme, en yakın adamlarınızı danışman olarak yerleştirip, parti ve arazi dağıtımı işlerini organize etmek, beş yıldızlı otellere casino izni vermek ve bu konuda çıkar sağlamak, alçak orman arazilerini yandaşlara peşkeş çekmek, yine beş yıldızlı otellere getirdikleri turist sayısına göre teşvik vermek, butik otelleri görmezden gelmek, yalan üzerine yalan sallamak v.s. Yeri gelmişken tekrardan sözlerinizi size hatırlatmakta fayda var.

Olur ya çok yalan konuşan insanlar sonradan ne dediklerini hatırlamazlar!!!! Ne oldu o teleferik işi, ya o Hint düğünleri, peki Cruise gemileri, ya da Mağusa’dan Karpaz’a koyacağınız feribot seferleri!!!!! Bir de şu 2 milyon turist hikayesi vardı, Adaya getirteceğiniz!!!! Sahi, siz en büyük rakibiniz olan Güney komşunuzun yıllık turizm gelirinin ne olduğu ve ne kadar turist getirdiği hakkında bilgi sahibi misiniz? İnanın bu rakamları bilseniz “Marka” olmak konusunda böyle bir iddiada bulunmazdınız. Evet, KKTC bir marka ama hangi konularda biliyor musunuz? Ben size söyleyeyim, gerçi siz hükümet edenler yarattığınız eserin ne olduğunu biliyorsunuz da…. Her türlü yolsuzluk, usulsüzlük, torpil, rüşvet, özel hayat, siyasi ve ekonomik istikrarsızlık, fuhuş, kara para aklama, mafya işleri, kaçak işçi, kriminal olaylar, sahte diploma, alınan komisyonlar ile bir Dünya markası haline gelmiştir. Bu yüzden siz hiç kafanızı yormayın turizmde marka olunacak diye, KKTC zaten bir marka megapses!!!!

Vesselam