‘Erken Ölüm’ epigenetik faktörle bir yıl içinde ölüp ölmeyeceğiniz anlaşılıyor – Kıbrıs Detay
DOLAR 34,2380 0.14%
EURO 37,2923 0.2%
ALTIN 2.945,060,64
BITCOIN 23005062,05%
Lefkoşa
°

12:55

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

‘Erken Ölüm’ epigenetik faktörle bir yıl içinde ölüp ölmeyeceğiniz anlaşılıyor

‘Erken Ölüm’ epigenetik faktörle bir yıl içinde ölüp ölmeyeceğiniz anlaşılıyor

ABONE OL
Ekim 2, 2024 12:05
‘Erken Ölüm’ epigenetik faktörle bir yıl içinde ölüp ölmeyeceğiniz anlaşılıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Biyoteknoloji şirketi Tally Health, yaptığı araştırmada bir kişinin bir yıl içinde ölüp ölmeyeceğini ortaya koydu. İşte araştırmanın ayrıntıları…

'Erken Ölüm’ de epigenetik faktör! O icatla bir yıl içinde ölüp ölmeyeceğiniz anlaşılıyor

O icatla bir yıl içinde ölüp ölmeyeceğiniz anlaşılıyor

New York merkezli biyoteknoloji şirketi Tally Health, yanak hücrelerindeki DNA değişikliklerini inceleyerek, bir kişinin bir yıl içinde ölüp ölmeyeceğini öngörebilen “CheekAge” adlı bir epigenetik saat geliştirdi.

EPİGENETİK DEĞİŞİME DİKKAT

Dailymail’in aktardığına göre; CheekAge, tükürük örneklerinden elde edilen yanak hücrelerini analiz ederek, kişinin biyolojik yaşını ve DNA’sındaki değişiklikleri inceliyor. Araştırmalar, DNA’daki epigenetik değişimlerin ölüm oranıyla güçlü bir bağlantısı olduğunu ortaya koydu. Bu saat, bir yıl içinde ölüm riskini öngörmek amacıyla tasarlandı ve ölen bin 513 kişinin verileri üzerinde yapılan analizlerle geliştirildi.

EPİGENTİK SAAT HANGİ DURUMLARI ESAS ALIYOR?

Epigenetik saat, bireyin biyolojik yaşını genetik, stres, uyku düzeni, beslenme alışkanlıkları ve sigara kullanımı gibi faktörlere dayanarak değerlendiriyor. Bu nedenle, kişinin gerçek yaşından daha genç veya yaşlı olması mümkün.

KÖK HÜCRE BİRİMİ PROFESÖRÜNDEN ARAŞTIRMAYA ELEŞTİRİ

Uzmanlar, epigenetik saatin gelecekte daha geniş bir kitle üzerinde uygulanarak, ömür tahminlerinde kullanılabileceğini belirtiyor. King’s College London’dan Kök Hücre Bilimleri Profesörü Dusko Ilic, epigenetik saatlerin kesin tahminler ye rine risk değerlendirmesi sağladığını vurgulayarak, “CheekAge’in ölüme odaklanmak yerine sağlıklı yaşlanmayı teşvik etmesi daha faydalı olur” dedi.

EPİGENETİK SAAT SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN UYARICI OLABİLİR Mİ?

Bath Üniversitesi’nden Epigenetik Profesörü Adele Murrell ise DNA’daki değişikliklerin geri döndürülebilir olduğunu belirtti ve epigenetik saatlerin, insanlara daha sağlıklı bir yaşam sürmeleri gerektiği konusunda uyarıcı olabileceğini söyledi.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP
    300x250r
    300x250r

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.