Yılbaşı kutlamalarında av tüfeği ile ateş açarak belediyeye ait durak ve aydınlatma lambalarını kıran Dündar Saldıray 2 yıl hapis yatacak

Yılbaşı kutlaması yaparken av tüfeğiyle ateş açarak belediyeye ait durak ve aydınlatma lambalarına zarar veren Dündar Saldıray, hapse mahkum edildi. Dündar Saldıray, 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesinde “kasti hasar, ateşli silah taşıma, kullanma ve meskun mahalde ateş açma” suçlarından yargılanan Dündar Saldıray hakkındaki dava dün karara bağlandı.

Füsun Cemaller’in başkanlığında, Kıdemli Yargıç Vedia Berkut Barkın ve Yargıç Tutku Candaş’dan oluşan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin verdiği kararı Yargıç Candaş okudu.

YILBAŞI EĞLENCESİ İÇİN KÖYE GİTTİ ARABASINA AV TÜFEĞİ KOYDU

Yargıç, sanığın 31 Aralık saat 23.00 sıralarında yılbaşı eğlencesi için akrabasının köyde bulunan evine gittiğini, aracının arkasına av tüfeği koyduğunu söyledi.

Yargıç, sanığın yemek yedikten ve bir şeyler içtikten sonra dışarıya çıkarak, aracından av tüfeğini alıp, ateş açtığını, belediyeye ait durağa ve aydınlatma lambalarına zarar verdiğini söyledi.

YANINDA 2 KİŞİ VARKEN EYLEMİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Sanığın meskun mahal olan bir yerde ve yanında 2 kişi varken bu eylemi gerçekleştirerek tehlikeye yol açtığını kaydeden yargıç,  ayrıca taşıma izni olmamasına rağmen av tüfeğini aracında taşıyıp, kullandığını belirtti.

Sanığı aleyhine getirilen davalardan suçlu bulup, mahkum ettiklerini açıklayan yargıç, ateşli silah taşıma ve tasarruf suçlarının giderek yaygınlaştığını belirtti.

YARGIÇ İLKEL BİR KUTLAMA ŞEKLİ YAYGINDIR

Yargıç, sanığın avukatının yılbaşı kutlaması esnasında böyle bir suç işlediğini, o civarlarda bunun yaygın olduğunu söylediğini belirerek, ilkel bir kutlama şekli olan havaya ateş açılmasının kabul edilemez olduğunu belirtti.

DURAK VE AYDINLATMA LAMBALARI İÇİN 4 BİN 500 TL ÖDEDİ

Sanığın, belediyeye ait durak ve aydınlatma lambalarına vermiş olduğu 4 bin 500 liralık hasarı giderdiğini, şikayetin geri çekildiğini, sanığın pişman olup davasını kabul ettiğini kaydeden yargıç, bu hususları lehine değerlendirdiklerini belirtti. Sanığın nişanlı olup, evlilik arifesinde olmasını da dikkate aldıklarını kaydeden yargıç, işlediği suçlardan 2 yıl hapse mahkum ettiklerini açıkladı.