Türkiye’den tetikçi olarak gelen ve park yerindeki araca ateş eden Abdulkadir Yavuz, 5 yıl hapis yatacak – Kıbrıs Detay
DOLAR 34,1520 0.15%
EURO 38,0599 -0.11%
ALTIN 2.884,830,35
BITCOIN 21602390,80%
Lefkoşa
°

16:27

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Türkiye’den tetikçi olarak gelen ve park yerindeki araca ateş eden Abdulkadir Yavuz, 5 yıl hapis yatacak
  • Kıbrıs Detay
  • Genel
  • Türkiye’den tetikçi olarak gelen ve park yerindeki araca ateş eden Abdulkadir Yavuz, 5 yıl hapis yatacak

Türkiye’den tetikçi olarak gelen ve park yerindeki araca ateş eden Abdulkadir Yavuz, 5 yıl hapis yatacak

ABONE OL
Eylül 23, 2024 13:06
Türkiye’den tetikçi olarak gelen ve park yerindeki araca ateş eden Abdulkadir Yavuz, 5 yıl hapis yatacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Lefkoşa’da Bilal Tula’ya ait park halindeki araca iki el ateş açtıktan sonra kaçmaya çalışırken Ercan Havalimanı’nda düzenlenen operasyonla tutuklanan Abdulkadir Yavuz hakkındaki dava karara bağlandı

Türkiye'den tetikçi olarak gelmişti... 5 Yıl hapis yatacak!

Füsun Cemaller’in başkanlığında, Kıdemli Yargıç Vedia Berkut Barkın ve Yargıç Tutku Candaş’dan oluşan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin verdiği kararı Yargıç Barkın okudu.

Yargıç, sanığın 27 Aralık 2023 tarihinde saat 06.51 raddelerinde Lefkoşa’da Akın Başak sokakta park yerinde bulunan NZ 417 plakalı aracın sağ arka kapı kısmına ateşli silah ile iki el ateş ettiğini söyledi. Yargıç, Yargıç, saat 08.00’de olayın polise rapor edildiğini, yapılan incelemede olay mahallinde iki adet boş kovan ve iki adet deforme olmuş çekirdek bulunarak emare alındığını kaydetti.

Yargıç, olay yerinde yapılan geniş çaplı araştırma ve soruşturma neticesinde sanığın tespit edildiğini, olayda kullandığı kiralık aracın da Lefkoşa’da terminal içerisinde terk edilmiş vaziyette bulunduğunu söyledi. Yargıç, aracın içeresinde yapılan araştırmada H26286 seri numaralı HS-9 marka 9 mm tabanca ve 32 adet canlı 9 mm mermi bulunarak emare olarak alındığını belirtti.

Yargıç, yapılan soruşturma neticesinde sanığın taksi aracılığı ile Ercan Havaalanı’na gittiğini, isminin Abdulkadir Yavuz olduğunu, THY’nin TK961 sefer sayılı uçuşu ile KKTC’den ayrıldığını tespit ederek, uçağın aprona tekrar inişi sağlanarak tutuklandığını söyledi.

Sanığın 200 bin TL karşılığında Türkiye’den bir şahsı vurmak için geldiğini, pişman olup sadece araca ateş ettiğini ifade etti.

Ülkede suçlarının ve güvenlik sorununun arttığına vurgu yapan yargıç, yaygınlaşan bu suçlara karşı halkın edişe içerisinde olduğunu belirtti.

Bir kimsenin ülkemize suç işlemeye gelmesini, kolayca silah ve mermi temin etmesinin kabul edilemez olduğunu kaydeden yargıç, bu tür suçları işleyenlere ciddi cezalar verilmesini gerektiğini kaydetti.

Yargıç, sanığın davalarını kabul etmesini, müştekiye değil araca ateş etmesini de lehinde değerlendirdiklerini ifade ederek, mahkum olduğu davalardan 5 yıl hapse mahkum ettiklerini açıkladı.

Kararın ardından cezaevine götürülen sanık, “Gördünüz mü vicdan işe yaramıyor” dedi.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP
    300x250r
    300x250r

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.