YOLLAR – ARAÇLAR – OTO GALERİLERİ – Kıbrıs Detay
DOLAR 34,0137 -0.2%
EURO 37,9301 -0.13%
ALTIN 2.795,02-0,26
BITCOIN 21171323,17%
Lefkoşa
°

05:14

İMSAK'A KALAN SÜRE

YOLLAR – ARAÇLAR – OTO GALERİLERİ

YOLLAR – ARAÇLAR – OTO GALERİLERİ

ABONE OL
Eylül 16, 2024 08:58
YOLLAR – ARAÇLAR – OTO GALERİLERİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son yıllarda artan trafik kazaları, yollardaki araç artışları ve yolların yetersizliği sanırım hepimizin farkında olduğu bir durumdur. Ve yine hepimiz çok iyi farkındayız ki artık her köşe başında bir oto galeri görmekteyiz. Peki ama ülkeye bu kadar araç girmesi, mevcut nüfus karşısında çok değil midir? Ya da bu kadar çok oto galeri açılmasına izin verilmesi yasal mıdır?

Ülkedeki yetersiz yollara bakıldığı zaman, bu hızlı araç artışı kafalarda birçok soru işaretlerine sebep olmaktadır. Yaptığım bir araştırmaya göre her 15 günde bir ülkeye araç girişi ve kayıt altına alınan araç sayısı bin civarıdır!!!! Yani her ay bu ülkeye 2 bin civarında araç geliyor ve kayıt altına alınıyor!!! Gümrük vergilerinin ve fonların yüksek olduğu bir ülkeyiz ve bu durumu göz önüne alacak olursak, ülkeye bu kadar araç girişinin anormal bir durum olduğunu hepimiz tahmin edebiliyoruz.

Öyle ise bu izinler neden veriliyor? Mahalle aralarına bile oto galeri açma izni verilmesi abes değil midir? Trafikteki sıkışıklık, yolların yetersizliği hükümet edenler tarafından görülmüyor mu? Ulaşımdan sorumlu bakan #Arıklı efendi, trafikteki tıkanıklığın farkında değil mi? Hesapsız kitapsız işler olduğu aşikardır!!!! Buna rağmen dur -durak bilmeden galeriler çoğalmakta, araçlar çoğalmakta ama yeni yol yapımı yetersiz kalmaktadır.

Bu ülke, ne bu kadar aracı, ne bu kadar oto galeriyi, ne de bu kadar insan fazlalığını artık kaldırmıyor!!!! Araba sektöründeki plansız programsız büyüme, trafik keşmekeşini derinden etkilemektedir. Bununla birlikte, kiralık araçların her geçen gün artış gösterdiği bir ülke olup çıktık. Ülkeye gelen yabancılar, daha ülkeyi tanımadan altlarındaki son model araçlarla trafikte adeta dehşet saçıyorlar.

Şimdi, bu konu ile ilgili yine aklımdan birçok soru geçmektedir. Başbakan #Üstel efendiye sormak isterim, açıklamak istemediğiniz nüfus sayısı ile ülkeye giren araç sayısında arz –talep dengede ise bu da demektir ki, nüfus bahse konu 300-400 bin değil, bir milyonu geçmiştir. Öyle mi? Galericilere sorulduğu zaman” ayda iki tane araç satarsak öpüp alnımıza koyarız” diyorlar. Öyle ise bu ülkeye bu kadar araç girişi neden?

Bu işin altında kara para aklamak mı var, yoksa sanal bet işleri mi vardır? İhtiyaç halinde bu kadar araç getiriliyorsa, demek ki muazzam bir nüfus artışı vardır. Yollardaki trafiğe bakıldığı zaman da ülkede bir nüfus artışı olduğu aşikardır. Öğrenci statüsü ile gelip, altında son model araç sürenlerin sayısı her geçen gün çoğalmaktadır. Bu da gösteriyor ki, bu öğrenci statüsünde olanların, yasal olmayan işlerle bir ilgisi alakası vardır. Veya ülkede sonradan sermaye sahibi olanların gerçekte ne iş yaptığı belli olmamasına rağmen, kazancının nereden geldiği, bu sermayeyi nereden yaptığı sorgulanmalıdır.

Başbakanın halka çıkıp birçok konuda açıklama yapması elzemdir. Şeffaf Devlet diyorsunuz ya #Üstel efendi ve şeffaf yönetimden bahsediyorsunuz ya her fırsatta, o zaman gerçekten çıkıp ülke nüfusunun ne olduğunu açıklayınız? Bu kadar araç girişinin altında yatan gizli gerçeği itiraf ediniz? Bu oto galerilere neden bu kadar çok açılış izni verdiğinizi topluma anlatınız!!! Hadi bakalım, hodri meydan!!!!

Vesselam.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP
    300x250r
    300x250r

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.