Son anket ters köşe yaptı! Yerel seçimlerde birinci parti konumuna gelen CHP son ankette koltuğunu AKP’ye kaptırdığı görüldü

Metropoll Araştırma'nın son anketinin sonuçları tüm partileri ters köşeye yaptı.

Seçimlerden sonra bir ilk yaşandı ve CHP birincilik koltuğunu AKP'ye kaptırdığı görüldü.

Yaklaşık 47 yıl sonra, 31 Mart Yerel Seçimleri'nde kazandığı oy çokluğuyla Türkiye genelinde birinci parti olan Cumhuriyet Halk Partisi, son ankette hayal kırıklığına uğradı.

Partisinin tüzük kurultayında sıklıkla birinci parti olduklarını dile getiren CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yapılacak ilk seçimde iktidar olacaklarını ifade etmişti.

AKP BİRİNCİ PARTİ ÇIKTI

Seçimlerin ardından yapılan anketlere birinci parti çıkmaya devam eden CHP, Metropoll Araştırma'nın son anketinde umduğu gibi bir sonuçla karşılaşamadı. Ağustos ayında gerçekleştirilen son ankette, AKP'nin yeniden birinci parti olduğu görüldü.

Türkiye gazetesinin haberine göre AKP’li isimler “Partiden kaçan oyların beklenenden daha hızlı bir şekilde geri döndüğünü” ifade etti.

“MUHALEFETİN ÇARE OLMAYACAĞINI ANLADI

Başka partilere oy veren vatandaşların oylarını 6 ay içinde geri alacaklarının sinyalini veren AKP’li kurmaylar, şunları söyledi: Seçmen bize bir ihtar vermişti, ama bugün konfor alanının bozulmasından çok rahatsız. Enflasyonda düşüşün başlaması ekonomiye olan güveni artırdı. Vatandaş bir kez daha kime güvenecek” vatandaş kızgın.