Erman Yaylalı “Aynı senaryoyu geçen sefer de izledik. Amaç aynı; Eylül sonu maaşları şimdiki asgari ücretten ödetmek” – Kıbrıs Detay
DOLAR 34,1090 0.06%
EURO 38,0249 0.3%
ALTIN 2.826,670,39
BITCOIN 20417751,39%
Lefkoşa
°

16:32

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Erman Yaylalı “Aynı senaryoyu geçen sefer de izledik. Amaç aynı; Eylül sonu maaşları şimdiki asgari ücretten ödetmek”
  • Kıbrıs Detay
  • Genel
  • Erman Yaylalı “Aynı senaryoyu geçen sefer de izledik. Amaç aynı; Eylül sonu maaşları şimdiki asgari ücretten ödetmek”

Erman Yaylalı “Aynı senaryoyu geçen sefer de izledik. Amaç aynı; Eylül sonu maaşları şimdiki asgari ücretten ödetmek”

ABONE OL
Eylül 14, 2024 15:26
Erman Yaylalı “Aynı senaryoyu geçen sefer de izledik. Amaç aynı; Eylül sonu maaşları şimdiki asgari ücretten ödetmek”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Ekonomik Kalkınma ve Yerel İş Gücü Politikalarından Sorumlu Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyesi Erman Yaylalı, toplanan Asgari Ücret Tespit Komisyonu masasında, yine daha önce oynanan bir senaryo oynandığını belirtti ve amacın da Eylül sonu maaşların şimdiki asgari ücretten ödenmesi olduğunu vurguladı

Yaylalı: Komisyonun; halkın gözünün içine baka baka çevirdiği komedi filmini tekrar izledik

Yazılı açıklama yapan Yaylalı, 2024 yılının 3. asgari ücretinin belirlenmesi amacıyla bugün gerçekleştirilen Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısında, her zamanki gibi bir komedya izlediklerini söyledi.

Mevcut yönetimin insanlara zerre kadar değer vermediğine bir kez daha tanık olduk olduklarını belirten Yaylalı, “Dar ve sabit gelirli yani emekleri karşılığı ücret veya maaş ile geçinen, bunun dışında başka bir gelire sahip olmayan yurttaşlarımızın, hızı kesilmeden sürekli artan hayat pahalılığı ve buna bağlı olarak aynı hızla azalan alım gücü ile karşı karşıya olduğu bir dönemde Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun tüm halkın gözünün içine baka baka çevirdiği komedi filmini tekrar izledik” dedi.

“Herkes biliyor ki; pahalılık açıklanan resmi rakamlardan daha fazla”

İşçi temsilcilerinin 4 aylık hayat pahalılığı oranı olarak açıklanan yüzde 19.19 oranındaki artış miktarını kabul etmesi karşısında diğer taraflar olan devlet ve işveren taraflarının bunu kabul etmesi ve en azından asgari ücretle yaşamaya çalışan insanların çok az da olsa bir nefes alabilmesinin sağlanması gerektiğini kaydeden Yaylalı, çünkü fiilen gerçekleşen hayat pahalılığının resmi makamlarca açıklanan yüzde 19.19’un çok üzerinde olduğunun herkes tarafından bilindiğini kaydetti.

Yaylalı, “Ortaya çıkan bu durum karşısında net bir şekilde görmekteyiz ki; en başta Çalışma ve Sosyal Bakanı olmak üzere devlet temsilcilerinin, dolayısıyla devleti yönettiğini zannedenlerin, emekçilerden yana hiçbir düşüncesi, hiçbir gailesi yoktur. Emeği ile geçinen insanlarımızın sürekli azalan alım gücü ve buna bağlı olarak fakirleşmeleri mevcut yönetimin hiç umurunda değildir” ifadelerini kullandı.

“Aynı senaryoyu geçen sefer de izledik. Amaç aynı; Eylül sonu maaşları şimdiki asgari ücretten ödetmek”

Halen yürürlükte olan net 29 bin 520 TL’lik net asgari ücretin açlık sınırı seviyesinde olduğunun bilimsel raporlarla ortaya konulduğu bir dönemde, yeterli bir seviyede olmasa da en azından işçi sendikasının önerisinin tüm taraflarca da kabul edilmesi ve iş barışının tesis edilmesi gerektiğinin altını çizen Yaylalı, ancak yönetimin amacının; asgari ücretin yeniden belirlenmesini oyalamak, daha önce de yaptıkları gibi ay sonu küçük bir artış yaparak -ki bu sefer onu da yapmayabilirler- ve bu sayede özel sektör çalışanlarının Eylül ayı ücretlerinin  halihazırda yürürlükte olan asgari ücret üzerinden ödenmesini sağlamak olduğunu söyledi.

Yaylalı, “Zira özel sektör çalışanlarının büyük bir kısmının ücretleri ayın son birkaç günü içerisinde ödenmektedir. Yeni asgari ücretin belirlenmesini oyalamanın en önemli sebebi budur. Aynı senaryoyu geçen sefer de izledik. TDP olarak her zaman olduğu gibi şimdi de emekçilerimizin yanındayız ve bu tür emekçi düşmanı yaklaşımları şiddetle kınıyoruz. Bu anlayışsız ve zalim yönetim altında ezilen, açlığa mahkûm edilen emekçilerimizin zamanı geldiğinde herkese gereken dersi vereceğine inancımız tamdır” dedi.

TDP Basın Bürosu

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP
    300x250r
    300x250r

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.