Dolar kurunda deprem! uzmanı tarih verdi ve hazır olun dedi – Kıbrıs Detay
DOLAR 34,1077 0.05%
EURO 38,0062 0.26%
ALTIN 2.823,710,28
BITCOIN 20451201,05%
Lefkoşa
°

16:32

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Dolar kurunda deprem! uzmanı tarih verdi ve hazır olun dedi

Dolar kurunda deprem! uzmanı tarih verdi ve hazır olun dedi

ABONE OL
Eylül 13, 2024 21:03
Dolar kurunda deprem! uzmanı tarih verdi ve hazır olun dedi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Merkez Bankası’nın dolara baskısı devam ederken, dolar kuru için birbirinden farklı senaryolar ortaya çıkıyor. Dolar kurunun akıbeti merak edilirken ekonomist Evren Devrim Zelyut, önemli açıklamalarda bulundu.

Dolar kurunda deprem! Tarih verdi hazır olun dedi

Tarih verdi hazır olun dedi

HSBC Ekonomisti Melis Metiner, Türkiye’de bu yıl faiz oranlarında gevşeme beklemediğini, ancak 2025’te faiz indirimlerinin daha hızlı ve önden yüklemeli bir şekilde gerçekleşmesini öngördüğünü ifade etti.

dengi-dollary-makro.jpg

Ekonomist Evren Devrim Zelyut, HSBC’nin raporuna atıfta bulunarak, “Faiz indirimleri önden yüklemeli gerçekleşirse, döviz kuru da aynı şekilde hızla yükselebilir” şeklinde değerlendirmelerde bulundu:

“Dolarda 18 Eylül’e hazır olun. FED depremi gelebilir. 50 baz puanlık FED indirim yaparsa piyasa panik yapabilir. Faiz indirimi beklentisi Nisan ayından beri devam ediyor. FED faiz indirimi yaparsa Türkiye’den de sonbaharda faiz indirimi gelebilir. ABD’deki para miktarı kısılırsa döner dolaşır Türkiye’yi vurur arkadaşlar… Türkiye’ye tahville gelen para bir giriyor bir çıkıyor. Bu iş kur için hayırlı olmaz. O dolar yine çıkacak! Merkez faizi yüksek tutar hükümet indir derse kavga gürültünün içinde dış alemden de sıkıntı gelirse, gerçekten sıkıntılı olur. Bu yüzden 18 Eylül önemli”

dolar-abd-3ffa-cover.webp

DOLAR KURUNDA GÜNCEL DURUM

Dün, dolar/TL’de gözlemlenen düşüş eğilimi sonucunda kur, önceki kapanış seviyesine göre yüzde 0,2 oranında bir azalma göstererek 33,9136 TL’den günü tamamladı.

Bugüne ise yatay bir başlangıç yapan dolar/TL, önceki kapanışa göre yüzde 0,2 artışla 33,9830 TL’den işlem görüyor. Aynı dakikalarda avro/TL, yüzde 0,4 artışla 37,7028 TL’ye yükselirken, sterlin/TL değişim göstermeyerek 44,6370 TL’den işlem görüyor.

Dolar endeksi ise, önceki kapanış seviyesinin yakınında kalarak 101,1 seviyesinde seyrediyor.

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.