Cumhurbaşkanı Tatar ayrı telden Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ayrı telden çalıyor – Kıbrıs Detay
DOLAR 34,0039 -0.18%
EURO 38,0505 0.33%
ALTIN 2.831,071,02
BITCOIN 21528705,64%
Lefkoşa
°

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

Cumhurbaşkanı Tatar ayrı telden Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ayrı telden çalıyor
  • Kıbrıs Detay
  • siyaset
  • Cumhurbaşkanı Tatar ayrı telden Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ayrı telden çalıyor

Cumhurbaşkanı Tatar ayrı telden Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ayrı telden çalıyor

ABONE OL
Eylül 12, 2024 13:21
Cumhurbaşkanı Tatar ayrı telden Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ayrı telden çalıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CTP Genel Başkanı Erhürman, Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu ile Cumhurbaşkanı Tatar’ın tam olarak hemfikir olmadığını ayni konu ile ilgili birisi başka birşey söylerken diğerinin başka şey söylediğini belirtti.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın bir süredir ‘Direkt Uçuş, Direkt Ticaret, Direkt Temas’tan oluşan 3D formülünden söz ettiğini belirtti.

“Bunlar müzakerelerin başlamasının ön şartı mı?” diyen Erhürman, “Bunlar olunca “egemen eşitlik” ve “eşit uluslararası statü” taleplerinin karşılandığı mı varsayılacak?” ifadelerini kullandı.

“Öyleyse bunlar olunca oluşacak müzakere masasının zemini ne olacak?” diyen Tufan Erhürman, bunları tam olarak anlamanın güç olduğunu vurguladı.

“TAHSİN ERTUĞRULOĞLU İLE ERSİN TATAR HEMFİKİR DEĞİL”

Tufan Erhürman, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Bu “fikri” netleştirmek zor ama fikir her neyse belli ki Sn. Ertuğruloğlu Sn. Tatar ile tam olarak hemfikir değil. Bunlar olsa bile bunların üçüne de izin verecek makam “Kıbrıs Cumhuriyeti”dir diyor Sn. Ertuğruloğlu ve bunu kabul etmediğini açıkça söylüyor.

“Bunlar KKTC’nin tanınmasıyla gerçekleşecekse tamam” diyor ve onun dışında gerçekleşmesini “tamam” bulmuyor. Oysa Sn. Tatar KKTC’nin tanınmasını müzakerelerin başlamasının ön şartı olarak görmediğini açıkça söylüyor.

Nerede olduğunu tam olarak kestirmek kolay değil ama belli ki bir yerlerde bir çatlak oluşuyor. “Yaratıcı belirsizlik” de bir yere kadar tabii! Ne manaya geldiğini açıklamadığınız sözcüklerle “birlik bütünlük” sağlamak kolay. Sıra gerçek dünyada kavramların altını doldurmaya geldi mi çatırtılar başlıyor.

Ama taraflar üzülmemeli bence. Aralarında hala gerçekçi olmamak ve “çözüm” olarak çözümsüzlüğü arzulamak noktasında “birlik bütünlük” var”

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP
    300x250r
    300x250r

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.