Sigara zamma doymuyor, yine zamlandı! Kara haber art arda geldi

Sigaraya art arda zam gelmeye devam ediyor. Bir sigara grubuna daha zam geldi.

Sigara yine zamlandı

Türkiye'deki ekonomik kriz, vatandaşların geçim sıkıntısını her geçen gün artırırken, ürün fiyatlarına yapılan zamlar da hız kesmeden devam ediyor.

Son üç ay içinde üçüncü kez yapılan zamlarla sigara fiyatları bir kez daha arttı. Temmuz ve Ağustos aylarında yaşanan artışların ardından, Eylül ayının ilk haftasında yeni bir zam duyuruldu. 3 Eylül'den sonra Philip Morris ve JTI sigara markalarının fiyatları değişti. Bu iki markaya ait sigaraların fiyatları 3-4 lira arasında bir artış gösterdi.

TARİH BELLİ DEĞİL DEMİŞTİ

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar, daha önce yaptığı açıklamada “Zammı eylül ayının içinde bekliyoruz. Tarih belli ama aksama olabilir diye tam tarih vermiyoruz. Bu ayın içinde 3-5 TL aralığında bir zam olacak. Eylül ayının ilk haftaları diyebiliriz” şeklinde ifadelere yer vermişti.

PHILIP MORRIS GRUBUNA ZAM GELDİ

Philip Morris grubunda en düşük sigara fiyatı, yapılan son zamla birlikte 72 lira oldu. Bu yeni fiyatlandırmanın 5 Eylül Perşembe günü itibarıyla geçerli olacağı bildirildi.

JTI’DE EN UCUZ SİGARA 67 LİRA OLDU

Diğer yandan, JTI grubunda en ucuz sigara fiyatı 67 liraya yükseldi. Bu zamlı fiyatların 6 Eylül Cuma gününden itibaren uygulanacağı belirtildi.