Altın fiyatlarında deprem

Altın, bu ay başlayacağı öngörülen Fed faiz indirimi döngüsünün etkisiyle değer kazandı. İşte tüm ayrıntılar...

Altın fiyatlarında deprem

Altın fiyatları, ons başına 2.506,97 dolara kadar yükseldi ve sonrasında 2.517,34 dolara çıktı. Şu anda yüzde 0,83'lük bir artışla 2.516,46 dolardan işlem görüyor.

Bugünün önemli ekonomik verileri arasında ADP özel sektör istihdam raporu ve yarın açıklanacak tarım dışı istihdam verileri bulunuyor. Saxo Bank emtia stratejisti Ole Hansen, altının küresel ekonomik yavaşlamadan destek bulduğunu ve bu durumun “büyümeye bağlı emtia piyasalarında aşağı yönlü riskleri artırdığı” ile “daha agresif bir faiz indirimi beklentisini” yükselttiğini belirtti.

CME FedWatch aracına göre, traderlar gelecek ay için Fed’in faizlerde 25 baz puanlık bir indirim yapma ihtimalini yüzde 57, 50 baz puanlık daha büyük bir indirimi ise yüzde 43 olarak değerlendiriyorlar.

ALIM DALGASI YARATACAK

Julius Baer analisti Carsten Menke, “Faizlerin ne kadar düşeceği önemli bir soru. Fed faizleri düşürse bile, oranlar hâlâ kısıtlayıcı bölgede kalacaktır ve bu durumun Batılı altın yatırımcıları tarafından büyük bir alım dalgasına neden olacağını düşünmüyoruz” dedi.

KCM Trade baş piyasa analisti Tim Waterer, Fed’in yıl sonuna kadar ard arda hızlı faiz indirimleri yapması durumunda altının 2024 zirvelerine ulaşabileceğini ve 2.600 dolar seviyesinin yıl sonuna kadar ulaşılabilir bir hedef olabileceğini vurguladı.

NAB analistleri, “Merkez bankalarının son çeyreklerde altın talebinin ana itici güçleri olduğu” görüşünü paylaşıyor ve 2024 için altın tahminlerini 2.315 dolara yükseltti.

Bugün ons altın için ilk direnç seviyesi 2.511 dolarda bulunuyor. Bu seviyenin aşılması durumunda 2.529 dolarlık hedefe ulaşılabilir. Destek seviyeleri ise 2.500 ve 2.493 dolar olarak belirlenmiş durumda.