Altın fiyatlarında büyük telaş! Ralli yapacak

Ons altın, bu hafta açıklanacak ABD verileri öncesinde yatay ve hafif aşağı yönlü bir seyir izlerken, yurt içinde gram altın fiyatları da ons altındaki dalgalanmaları takip ediyor. Piyasalar ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararını bekliyor. Uzmanlar altın fiyatları için yeni tahminlerde bulunurken rekor için uyardı.

Altın fiyatlarında büyük telaş

Ons altın, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz indirimine dair büyüklüğü belirleyecek verilerin açıklanması öncesinde yatay ve hafif aşağı yönlü bir seyir izliyor. Dün 2.490-2.508 dolar aralığında hareket eden ons altın, bu sabah dünkü kapanışa göre yüzde 0,14 değer kaybıyla 2.495,92 dolardan işlem görüyor.

ALTINDA YENİ REKOR BEKLENTİSİ

OANDA'nın Asya Pasifik kıdemli piyasa analisti Kelvin Wong, altının tüm zamanların en yüksek seviyelerine yeniden ulaşamadığını belirtti. Wong, ABD verilerinin zayıf bir ekonomiye işaret etmesi ve Fed'in büyük bir faiz indirimi yapma beklentisiyle altının ralli yapabileceğini ifade etti. Fiyatların bu yıl 2.640 dolara kadar çıkabileceğini öngörüyor.

Analistler, bugün için destek seviyesinin 2.473 dolar olduğunu ve bu seviyenin üzerinde kalınması durumunda 2.511 dolar direncinin hedeflenmeye devam edeceğini belirtti.

Piyasaların dikkati, Cuma günü açıklanacak ABD Ağustos ayı tarım dışı istihdam raporuna çevrildi. Ekonomistler, istihdamda 165.000 kişilik bir artış öngörüyor. Bu hafta ayrıca ISM anketleri, JOLTS iş ilanları ve ADP istihdam raporu da takip edilecek.

YURT İÇİNDE ALTIN FİYATLARI

Yurt içinde altın fiyatları yatay bir seyir izliyor. Kapalıçarşı serbest piyasasında gram altın fiyatı bu sabah 2.717 TL, çeyrek altın 4.654 TL ve Cumhuriyet altını ise 18.906 TL seviyelerinde işlem görüyor.