”Tek bir kişi için büyük ayrıcalık anlamına gelen iş yapılmaya çalışılıyor” – Kıbrıs Detay
DOLAR 34,1090 0.06%
EURO 38,0249 0.3%
ALTIN 2.826,670,39
BITCOIN 20417751,39%
Lefkoşa
°

16:32

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

”Tek bir kişi için büyük ayrıcalık anlamına gelen iş yapılmaya çalışılıyor”
  • Kıbrıs Detay
  • Gündem
  • ”Tek bir kişi için büyük ayrıcalık anlamına gelen iş yapılmaya çalışılıyor”

”Tek bir kişi için büyük ayrıcalık anlamına gelen iş yapılmaya çalışılıyor”

ABONE OL
Ağustos 29, 2024 15:57
”Tek bir kişi için büyük ayrıcalık anlamına gelen iş yapılmaya çalışılıyor”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyetçi Türk Partisi Yeniboğaziçi Belediye Meclis Üyeleri, Kıb-Tek Genel Müdürü Dalman Aydın ile UBP Genel Başkanı Ünal Üstel’in Yeniboğaziçi’nde yapılacak elektrik alt yapı çalışmalarına Yeniboğaziçi Belediyesinin izin vermediği şeklindeki açıklamasına yanıt verdi.

Cumhuriyetçi Türk Partisi Yeniboğaziçi Belediye Meclis Üyelerinin açıklamasının tam metni şöyledir:

Yeniboğaziçi Belediyesi Meclis Toplantısı’nda, Başbakan Ünal Üstel’in bir şahsa ait araziden geçen yüksek gerilim hatlarının halkın ortak malı olan yeşil alan içerisine taşınması yönündeki talebi doğrultusunda yaptığı baskı, biz meclis üyeleri tarafından büyük bir kararlılıkla reddedilmiştir. Bu talep, geçmişte defalarca reddedilmiş olup, bölge halkının çıkarlarını gözetmeyen bu girişime bir kez daha karşı durulmuştur.

TEK BİR KİŞİ İÇİN BÜYÜK AYRICALIK ANLAMINA GELEN İŞ YAPILMAYA ÇALIŞILIYOR

Benzer bir durumla karşı karşıya olan pek çok yurttaşımız olduğu halde, sadece tek bir kişi için büyük bir ayrıcalık anlamına gelen ve kamu malının kişisel çıkara feda edilmesi sonucunu doğuracak böylesi bir talebin peşine bizzat “başbakan” sıfatını da kullanarak Ünal Üstel’in düşmesi durumun vahametini de artırmaktadır gözler önüne sermektedir.

BASKILARA RAĞMEN 3 EVET OYUNA KARŞILIK 7 HAYIR OYU İLE İZİN VERMEDİK

Toplantıya, sadece Elektrik Kurumu yetkililerinin katılması ve durumu izah etmesi gerekirken, Başbakan Ünal Üstel, İçişleri Bakanı Dursun Oğuz, UBP Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu ve UBP Örgüt Başkanı ile birlikte katılarak yaptığı baskılara rağmen, belediye meclisi olarak 3 evet oyuna karşı 7 hayır oyuyla yüksek gerilim hatlarının kamusal faydayı hiçe sayarak, halkın ortak malı olan yeşil alana çekilmesine izin vermedik.

BAŞBAKAN BEN HALKA AÇIKLAMA YAPARIM SİZ DÜŞÜNÜN DEDİ

Başbakan Üstel’in baskıları sonuçsuz kalmış, toplantıyı “Ben halkıma gerekli açıklamayı yaparım. Siz düşünün.” diyerek terk etmiştir. Bu tavır, bölge halkının iradesini hiçe sayan bir anlayışı gözler önüne sermiştir. Bizler, sorumluluk sahibi belediye meclis üyeleri olarak, bölge halkımızın zararına hareket etmeyeceğimizi bu vesile ile bir kez daha vurgulamak isteriz. Bugüne kadar hesabını veremeyeceğimiz hiçbir işin altına imza atmadık, atmayacağız. Her zaman önceliğimiz kişisel çıkarların değil, toplumsal çıkarların korunması oldu; bundan sonra da bunun bu şekilde devam edeceğini bu vesileyle bir kez daha duyururuz.

BİZLER YANLIŞ YERLERE HARCANAN PARALARIN DOĞRU YERLERE HARCANMASINDAN YANAYIZ

Bizler, Yeniboğaziçi halkının kendi bölgesinde doğru kararı verebilecek kapasiteye sahip olduğuna inanıyoruz. Dışarıdan yapılan baskılar, halkımızın iradesine boyun eğdiremeyecektir. Başbakan Ünal Üstel’i, enerjisini; hükümetinin beceriksizliği nedeniyle alım gücü düşen vatandaşlarımızın refah seviyesini yükseltmeye, Elektrik Kurumu’na gerekli yatırımları yaparak ve zamanında yakıt temin ederek her gün yaşanan elektrik kesintilerini önlemeye, eğitimde çocuklarımızı konteyner sınıflardan kurtarmaya, sağlıkta ilaç ve doktor eksikliğini gidermeye, ulaşımda düzgün yollarla ölümlü kazaları önlemeye ve halkın parasının yolsuzluklarla heba edilmesini engellemeye harcamaya davet ediyoruz.

YENİBOĞAZİÇİ HALKI OLARAK GELECEĞİMİZ HAKKINDA KARAR VERME YETKİSİ BİZDEDİR

Yeniboğaziçi halkı olarak, bölgemizin geleceği konusunda karar verme yetkisi tamamen bize aittir ve bu yetkiyi kimseye devretmeyeceğiz! Görevimizi yerine getirirken bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yalnızca kamu yararını gözetmeden bizleri ne siyasi baskı ne de tehdit alıkoyabilecektir.

Halkımızın iradesine saygı gösterilmesini bekliyor ve herkese kendi işiyle ilgilenmesini tavsiye ediyoruz.

Saygılarımızla,

Cumhuriyetçi Türk Partisi Yeniboğaziçi Belediye Meclis Üyeleri

Fotoğraflı

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP
    300x250r
    300x250r

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.