Özel Kılıçdaroğlu için gemileri yaktı! Kılıçdaroğlu’nu hapse atmanız için ”Cesedimi çiğnemeniz” lazım

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na açılan davaya “ Hapse atmanız için cesedimi çiğnemeniz lazım” diyerek tepki gösterdi.

''Cesedimi çiğnemeniz lazım"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir’de sokak röportajındaki ifadeleri nedeniyle tutuklanan Dilruba Kayserilioğlu’nu ziyaret etti.

Özel, ziyaretinin ardından “Dilruba'yı cezaevinde ziyaret ettim. Tutukluluğu baştan sona hukuksuzluktur. Düşüncesi ne kadar şok edici olursa olsun şiddeti çağırmamak kaydıyla her türlü düşünceyi açıklama hakkı vardır ve bu da anayasaldır. Yaptığınız işi büyük bir özgüvensizlikle yaptığınız için bir mikrofona söyledikleri sanki sizin iktidarınızı yıkacakmış diye tutuklama kampanyaları başlatmak, savcıya da neredeyse 1 aya varan bir süre kişiyi özgürlüğünden mahrum etmek yönetimdeki acziyetin ifadesidir” dedi.

“ORTAYA KOYDUKLARI BİR KURGU”

CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik açılan davaya ilişkin de konuşan Özel “Dün öğrendik ki önceki Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na 3.5 yıl hapis ve siyasetten men cezası talep eden bir iddianame hazırlanmış ve kendisini yargılamak istiyorlar. Atatürk'ün emanetine sahip çıkarken bir adım geri adım atmadık, bir santim eğilmedik. MHP'nin gündemden düşmüş olmanın, milletin gönlünden düşmüş olmanın, suç örgütleriyle düşmüş olmanın kusrunu, ayıbını örtmek için yaptıkları, gönderdikleri yerde de etkileri olan birtakım iddianameler üzerinden ortaya koydukları bir kurgudur” diyerek tepki gösterdi.

“HEPSİ HADDİNİ BİLSİN”

Özel “Sayın Kılıçdaroğlu'na yönelik hazırlanan iddianame Sinan Ateş cinayetini örtmez. Bir önceki genel başkanımızı hapse atmak için mevcut genel başkanın cesedini çiğnemeniz lazım. Hodri meydan! Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu yargılayacaklarsa, sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu o sanık sandalyesinde, orada oturur mu, bence oturmamalı hiçbirinin hakkı yok, onun oturması gereken yere gidip ben oturacağım. Bu kadar net! Hepsi haddini bilsin! CHP'nin hangi genel başkanını korkuttunuz da hangi genel başkanını sindirdiniz de bir önceki genel başkanını sindireceksiniz” dedi.