Kerkük’te Türk SİHA’sı düşürüldü! Türkiye harekete geçti – Kıbrıs Detay
DOLAR 33,9008 0.03%
EURO 37,6352 -0.04%
ALTIN 2.809,880,81
BITCOIN 2034851-0,76%
Lefkoşa
°

05:08

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kerkük’te Türk SİHA’sı düşürüldü! Türkiye harekete geçti

Kerkük’te Türk SİHA’sı düşürüldü! Türkiye harekete geçti

ABONE OL
Ağustos 29, 2024 22:27
Kerkük’te Türk SİHA’sı düşürüldü! Türkiye harekete geçti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bugün Irak’ın Kerkük kentinde Türk SİHA’sı düşürüldü. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, “Olayın tüm ayrıntılarıyla aydınlatılması için Irak makamlarıyla koordinasyon sağlanmıştır. Türkiye’nin terörle mücadelede kararlılığı tamdır. Türkiye ve Irak arasında terörle mücadele alanında giderek kuvvetlenen güçlü ve ortak bir irade bulunmaktadır” açıklamasında bulundu.

Kerkük'te Türk SİHA'sı düşürüldü! Türkiye harekete geçti

Kaynak: tv100.com

Irak’ın Kerkük kentinde bugün Türkiye’ye ait SİHA düşürüldü. Irak’a ait hava savunma sistemlerinin düşürdüğü Aksungur SİHA hakkında Irak ile Türkiye makamları arasında görüşmeler sürerken Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli’den bir açıklama geldi.

“OLAYIN TÜM AYRINTILARIYLA AYDINLATILMASI İÇİN…”

Keçeli şu açıklamaları paylaştı: “Bugün Kerkük’te yaşanan hadiseyle ilgili açıklama Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığı tarafından yapılmıştı.

Olayın tüm ayrıntılarıyla aydınlatılması için Irak makamlarıyla koordinasyon sağlanmıştır. Türkiye’nin terörle mücadelede kararlılığı tamdır. Türkiye, Irak topraklarında yuvalanmış terör örgütüyle mücadelesini, BM Şartı’nın 51. maddesinde yer alan meşru müdafaa ilkesi uyarınca sürdürmektedir. Türkiye ve Irak arasında terörle mücadele alanında giderek kuvvetlenen güçlü ve ortak bir irade bulunmaktadır.

Son dönemde PKK’nın Irak’ta “yasaklı örgüt” ilan edilmesi ve 15 Ağustos tarihinde Ankara’da imzalanan “Askeri, Güvenlik İşbirliği ve Terörle Mücadeleye dair Mutabakat Zaptı” bu yaklaşımın ürünleridir. Sözkonusu işbirliğinin sahada somut sonuçlar vermesi ve bu amaçla yetkili makamlar arasındaki eşgüdümün artırılması hususunda her iki ülke de kararlıdır.”

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP
    300x250r
    300x250r

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.