Hakan Kara: ‘İniş devam edecek, bunlar daha iyi günlerimiz ‘

Sanayide istihdam beklentisi üzerinden “Moral bozmak istemem ama bunlar daha iyi günlerimiz” paylaşım yapan Prof. Dr. Hakan Kara bugün sosyal medyadan yeniden paylaşım yaptı.

'İniş devam edecek'

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) açıkladığı reel kesim güven endeksi, gelecek döneme yönelik ekonomik durgunluk beklentilerini güçlendiriyor. BETAM, nisan, mayıs ve haziran ayı GSYH öncü göstergeleri doğrultusunda, Türkiye ekonomisinin 2024 yılının ikinci çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 0,6 oranında küçülmesini öngörüyor.

BETAM'ın açıklamasına göre, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış verilerle yapılan hesaplamalarda ise 2024 yılının ikinci çeyreğinde, bir önceki çeyreğe kıyasla GSYH’nin yüzde 0,7 azalması bekleniyor.

'BUNLAR İYİ GÜNLERİMİZ' DEMİŞTİ

Merkez Bankası’nın eski Başekonomisti ve Bilkent Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Hakan Kara da sosyal medya hesabı üzerinden Merkez Bankası’nın açıkladığı Reel Kesim Güven Endeksi verilerini yorumlamış ve şu ifadelere yer vermişti:

“Moral bozmak istemem, ama bunlar daha iyi günlerimiz.”

"İNİŞ DEVAM EDECEK"

Kara’nın attığı bu tweet gündem oldu. Kara, ses getiren o yorumuna ilişkin dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Kara, “Bu mesajımı felaket haberi gibi yorumlayan çok olmuş” diyerek şu ifadelere yer verdi:

"Söylemek istediğim, yavaşlama sürecinin daha başında olduğumuz. İniş devam edecek fakat sert bir çakılma beklemiyorum."