Dünyaca ünlü televizyon kanalında taciz skandalı! Genç kadın neye uğradığını şaşırdı

Dünyaca ünlü televizyon kanalında taciz skandalı

Eski İngiliz futbolcu ve ünlü sunucu Jermaine Jenas’ın, kadın çalışanlara taciz içerikli mesajlar gönderdiği iddiaları gündeme bomba gibi düştü. Jenas’ın çalıştığı İngiliz kamu yayıncısı BBC, bu iddiaları ciddiyetle ele aldığını ve Jenas’ın görevine son verildiğini açıkladı.

BBC’de çalışan bir kadın, birkaç hafta önce Jenas’ın kendisine uygunsuz mesajlar gönderdiği gerekçesiyle şikayette bulundu. Soruşturma devam ederken, başka çalışanlar da benzer şikayetlerle kuruma başvurdu. Mesajların içeriği hakkında fazla bilgi verilmezken, bir kaynak mesajları okuyanların büyük bir şok yaşadığını belirtti.

İngiliz basınına yansıyan bilgilere göre, BBC son açıklamasında Jenas’ın sözleşmesinin feshedildiğini duyurdu. BBC’ye yakın kaynaklar, olayın ortaya çıkmasının ardından bu duruma inanmakta zorluk çektiklerini ifade etti.

BBC Spor Direktörü Alex Kay-Jelski, çalışanlara gönderdiği mesajda, Jenas’ın işine son verildiğini resmi olarak duyurdu. 13 yıldır evli olan ve üç kız çocuğu babası olan Jenas’ın, bu iddiaları eşine anlattığı da belirtiliyor.

JENAS’TAN İLK AÇIKLAMA GELDİ

Jenas, BBC’den kovulmasının ardından yaptığı ilk açıklamada, "Bu konuda gerçekten konuşamam. Durumdan hiç memnun değilim, ancak avukatlarımın bu meseleyi ele almasına izin vermek zorundayım" ifadelerini kullandı. Jenas, konuyu mahkemeye taşıyıp taşımayacağı konusunda ise herhangi bir bilgi vermedi.

ÜNLÜ İSİMLERLE BİRLİKTE SUNUCULUK YAPIYORDU

41 yaşındaki Jermaine Jenas, 2020 yılından bu yana BBC’de sunuculuk yapıyordu. Jenas, Gary Lineker, Alan Shearer ve Alex Scott gibi isimlerle birlikte yüksek izlenme oranlarına sahip spor programlarında görev alıyordu.

JERMAINE JENAS KİMDİR?

Jermaine Jenas, profesyonel futbol kariyerine 17 yaşında Notthingam Forest formasıyla başladı. Kariyeri boyunca Newcastle United, Tottenham, Aston Villa ve QPR gibi takımlarda forma giyen Jenas, toplamda 341 lig maçında 39 gol attı. Orta sahada oynayan Jenas, 2008 yılında Tottenham formasıyla Lig Kupası’nı kazandı ve 2003 yılında 19 yaşındayken Yılın Genç Oyuncusu ödülüne layık görüldü. Sakatlıklar nedeniyle kariyeri sekteye uğrayan Jenas, 2016 yılında futbolu bıraktı. İngiliz milli takımı formasıyla 21 kez sahaya çıkan Jenas, futbol sonrası kariyerine ITV Sport'ta yorumculuk yaparak başladı, ardından BT Sport ve Match Of The Day gibi programlarda yer aldı. 2020 yılında The One Show’un ortak sunuculuğunu üstlenen Jenas, bir yıl sonra programın daimi sunucularından biri oldu.