Dolar kurunda tehlike çanları çalıyor! Bu gerçekleşirse zirveyi görecek

Dolar kurunda yükseliş devam ederken, dolar kritik sınırın üstüne doğru yol almaya başladı. Piyasalarda bu hareketlilik devam ederken ünlü ekonomist, dolar kuruna ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Merkez Bankası'nın beklenenden önce bir faiz indirimi yapabileceği ve kur korumalı mevduatlardan dövize geçişin artması, döviz kurlarında dalgalanmalara yol açtı.
Türkiye'deki yerleşiklerin yeniden dolar alımına başlaması, Merkez Bankası'nın yüksek enflasyonla mücadelesini zorlaştırırken, Goldman Sachs Group Inc. gibi yatırımcılar da lira varlıklarının değer kaybı konusunda endişeye düştü.
Dolar kurunda makas aralığı açılırken, Kapalıçarşı'da pahalıya satılmaya başlandı. Kapalıçarşı'da dolar 34,14 TL, Euro 37,98 TL, İngiliz Sterlini 44,59 TL, İsviçre Frangı ise 40,04 TL satış fiyatı ile güne başladı.
DOLAR NEDEN YÜKSELİYOR?ABD merkezli yatırım bankası Goldman Sachs, Türkiye'deki artan döviz talebinin arkasında yatan nedenlere dikkat çekti. Banka, yerli yatırımcılar ve şirketlerin beklentilerindeki bozulmanın döviz talebini artırdığını belirtti.
“DOLARIN 100 LİRANIN ÜZERİNDE OLDUĞU SEVİYELERİ KONUŞACAĞIZ…”Analistler dolarda kontrollü yükseliş olduğunu belirtirken Ekonomi yorumcusu Selçuk Geçer "Türkiye'de bir ekonomik program yok. Ekonominin en çok daraldığı en zor günlerden geçiyoruz. Riskler ortada olduğu sürece, dolarda baskı devam ettiği sürece doların 100 liranın üzerinde olduğu seviyeleri konuşacağız. Bu işi çeviremezlerse çok daha farklı şeyler konuşmaya başlarız. Dolarda acilen doğru seviyelere gitmeleri lazım” şeklinde konuştu.
Not: Haberde yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.