Dolarda yeni zirve: 6 lira birden değişecek

Dolar kuru kritik sınır olan 34 lirayı aştı fakat dolar kurunda yükselişin sürüp sürmeyeceği merak ediliyor. Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, dolar kuruna ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

DOLAR KURU BEKLENTİLERİTürkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, faiz oranlarını sabit tutma kararı aldı. Analistler, Merkez Bankası'nın olası faiz indirimlerinin dolar kurunu yukarı yönlü etkileyeceğini öngörüyor.

Dolar, yeni zirvelere ulaşarak Kapalıçarşı ile bankalararası piyasada makasın yeniden açılmasına neden oldu. Kapalıçarşı'da dolar 34,03 TL, Euro 37,75 TL, İngiliz Sterlini 44,24 TL ve İsviçre Frangı 39,77 TL’den işlem görüyor.

Altın yorumcusu İslam Memiş, Kasım ve Aralık aylarında iki faiz indirimi beklediğini belirterek, küresel merkez bankalarının faiz indirim furyasına katılmasıyla Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın da benzer adımlar atacağını düşünüyor.
Memiş, dolar kurunun 34 lirayı test ettiğini ve resmi kurun serbest piyasadaki seviyeleri yakalayacağını ifade ediyor. Yakın vadede 35 lira ve 37 lira seviyelerinin test edileceğini, doların 36 lirayı hızla geçerek yıl sonunda 40-45 TL seviyelerine ulaşabileceğini öngörüyor.

Memiş, doların bir yatırım aracı olarak getirisi olmadığını vurgulayarak, parite kullanarak altın yatırımı yapılmasını tavsiye etti.

Eğer bu tahminler gerçekleşirse, şu anda 34 lira seviyesinde olan dolar kuru yıl sonuna kadar 6 liralık bir artışla 40 liraya ulaşabilir.

Not: Haberde yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.