El – Sen Teknecik’te eylem yaparak, ‘Özerk bir Kıb-Tek’ vurgusu yapıldı – Kıbrıs Detay
DOLAR 34,0603 0.12%
EURO 38,1084 0.04%
ALTIN 2.831,960,11
BITCOIN 21384114,11%
Lefkoşa
°

05:14

İMSAK'A KALAN SÜRE

El – Sen Teknecik’te eylem yaparak, ‘Özerk bir Kıb-Tek’ vurgusu yapıldı

El – Sen Teknecik’te eylem yaparak, ‘Özerk bir Kıb-Tek’ vurgusu yapıldı

ABONE OL
Ağustos 19, 2024 11:19
El – Sen Teknecik’te eylem yaparak, ‘Özerk bir Kıb-Tek’ vurgusu yapıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası, (El – Sen ) Teknecik’in elektrik üretemez duruma getirilirken çamur yakıt kullanılması nedeniyle bacadan siyah duman salındığı gerekçesiyle bugün saat 10.00 Teknecik Elektrik Santrali’nde eylem yapmaya başladı

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (EL-SEN), Teknecik Elektrik Santrali’nin elektrik üretemez hale getirildiği gerekçesiyle bugün santral önünde bir eylem gerçekleştirdi.

EL-SEN tarafından Teknecik Santralinde yapılan açıklamada, santraldeki duruma tepki göstermek ve kamuoyunun dikkatini çekmek amacıyla düzenlenecek eyleme, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının da katılanlara destek belirtildi.

Temiz yakıt ile kirli yakıt arasındaki fark çekilen video ile halka gösterildi. El- Sen başkanı Ahmet Tuğcu tarafından yapılan açıklamada, hükümetin El-Sen’in konu ile ilgili haklı olduğunu dile getirildi . Özerk bir Kıb-Tek vurgusu yapılırken yıllarca mecliste beklenen yasanın hayata geçirilmesi belirtildi.

Türk Sen Başkanı Aslan Bıçaklı tarafından yapılan açıklamada da doğru dürüst yakıt alınması gerektiğini, yedek parça tedarik edilmesi gerektiği belirtildi. Bunların yapılmaması durumunda karanlıkta kalacağımızı dile getiren Bıçaklı, ülke elektriğinin Aksa’ya teslim edilmemesi gerektiğini dile getirdi.

Seral ise yaptığı açıklamada, elektrik üretimi ile ilgili onlarca rapor yayınladı. Kıb-Tek halkın malıdır. özerk bir yapıya sahip olmalıdır. Burada halkın bir bireyi olarak malımız olan Kıb-Tek’in yaşaması yaşatılması gerekir.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP
    300x250r
    300x250r

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.