Dolar kurunda 22 liralık deprem. Ünlü ekonomist büyük planı açıkladı

Dolar kuru, yükseliş trendini sürdürürken, ekonomist Evren Devrim Zelyut dolar kuruna ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Zelyut, dolar kuru üzerindeki büyük planı açıkladı. Detaylar haberde...

Dolar üzerindeki baskılar hafifledi ve kritik seviyenin üzerine çıktı. Şu anda dolar 33,69 TL, Euro 37,14 TL, İngiliz Sterlini 43,65 TL ve İsviçre Frangı 38,91 TL’den işlem görüyor.
Ekonomist Evren Devrim Zelyut, "Doları baskılamak için bir yöntem geliştirmişler. Vatandaş bu yükü ödemeye devam edecek" diyerek doların baskı olmasa ne kadar yükselebileceğine dair öngörülerde bulundu:DOLAR ÜZERİNDE BÜYÜK PLANZelyut, para arzındaki artışın enflasyonu nasıl düşürebileceğini sorgulayarak, "Para miktarı arttıkça, enflasyonun düşmesi zor. Dolar da yükselmeye devam edecek. Hisse senetlerinde hızlı bir para çıkışı yaşanıyor.
Doların hızını kesecek girişler zor görünüyor. Faiz ödemeleri büyük bir yük oluşturuyor. Esnaf ve küçük işletmeler üzerindeki vergi yükü artmış durumda. Bütçe açığını zamlarla kapatmaya çalışıyorlar. Tüm yük bizlerin sırtında... Enflasyon, kurun yükselmesi demek. Ama kurun artmaması için bir strateji var.
Dünyanın en yüksek faiziyle borç alınıyor ve bu faiz bizim üzerimizden ödeniyor. Dışarıdan borç alıp basılan paranın faizi bize yükleniyor. Kurun 70 ya da 100 lira olması mümkün değil.
Fiyatlar artacak ama kur aşırı şekilde yükselmeyecek. Ancak büyük bir kriz durumunda kurda ani bir artış yaşanabilir. Baskılar kalksa doların 55 lira olması gerekirken, bu durum gerçekleşmeyecek. Borç alıp baskı yapmaya devam edecekler" şeklinde konuştu.
Zelyut, dolardaki mevcut baskılar ortadan kalksa bile 33 TL seviyesindeki dolar kurunun 22 TL artarak 55 TL'ye ulaşabileceğini tahmin etti.
Not: Haberde yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.