Uzmanı borsa, dolar, euro, gram altın ve gümüş fiyatları üzerine net rakam verdi. O tarihte uçuşa geçecek – Kıbrıs Detay
DOLAR 34,1090 0.06%
EURO 38,0249 0.3%
ALTIN 2.826,670,39
BITCOIN 20417751,39%
Lefkoşa
°

16:32

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Uzmanı borsa, dolar, euro, gram altın ve gümüş fiyatları üzerine net rakam verdi. O tarihte uçuşa geçecek
  • Kıbrıs Detay
  • Ekonomi
  • Uzmanı borsa, dolar, euro, gram altın ve gümüş fiyatları üzerine net rakam verdi. O tarihte uçuşa geçecek

Uzmanı borsa, dolar, euro, gram altın ve gümüş fiyatları üzerine net rakam verdi. O tarihte uçuşa geçecek

ABONE OL
Ağustos 15, 2024 15:36
Uzmanı borsa, dolar, euro, gram altın ve gümüş fiyatları üzerine net rakam verdi. O tarihte uçuşa geçecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, ABD enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından borsa, dolar, euro, gram altın ve gümüş fiyatları üzerine kritik değerlendirmeler yaptı.

Uzmanı net rakam verdi. O tarihte uçuşa geçecek
Uzmanı net rakam verdi. O tarihte uçuşa geçecek 1
Finans piyasaları uzmanı İslam Memiş, ABD’nin enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından borsa, dolar, euro, gram altın ve gümüş fiyatları hakkında önemli değerlendirmelerde bulunurken, gram altın için 3 bin 500 TL seviyesinin önemine dikkat çekerek, bu dönem için yatırımcılara önemli uyarılarda bulundu.
Uzmanı net rakam verdi. O tarihte uçuşa geçecek 2
İşte Memiş’in değerlendirmeleri:ABD ENFLASYONUNUN ETKİLERİİslam Memiş, ABD’de Temmuz ayında Tüketici Fiyat Endeksi’nin (TÜFE) bir önceki aya göre yüzde 0,2 artış gösterdiğini belirtti. Bu artış, piyasa beklentileriyle uyumlu gerçekleşti ancak yıllık bazda yüzde 2,9’luk artış, beklentilerin altında kaldı.
Uzmanı net rakam verdi. O tarihte uçuşa geçecek 3
Memiş, bu durumu değerlendirirken, “Aylık bazda piyasa beklentilerine uygun, yıllık bazda ise beklentilerin altında bir sonuç elde edildi “ ifadelerini kullandı.
Uzmanı net rakam verdi. O tarihte uçuşa geçecek 4
FAİZ İNDİRİMİ BEKLENTİLERİMemiş, Fed’in Eylül ayı itibarıyla faiz indirimine gitmesinin muhtemel olduğunu ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın da bu yıl içerisinde faiz indirimi yapabileceğini öngördü.
Uzmanı net rakam verdi. O tarihte uçuşa geçecek 5
Memiş, Kasım ve Aralık aylarında TCMB’nin faiz indirimlerine gitmesini beklediğini belirterek, bu süreçte faizlerin düşmesiyle birlikte dolar karşısındaki varlıkların değer kazanabileceğini ve dolar endeksinin 100 seviyesinin altına düşebileceğini ifade etti.
Uzmanı net rakam verdi. O tarihte uçuşa geçecek 6
BORSADA VE DÖVİZDE DURUMBorsa tarafında BİST 100 endeksinin 9 bin 865 puan seviyesinde olduğunu belirten Memiş, bu haftayı 9 bin 850-10 bin 200 puan aralığında izlemeye devam edeceğini söyledi. Dolar kuru ise 33,55 TL seviyesinde yatay seyrini sürdürüyor. Memiş, yıl sonu için dolar kurunun 40-45 TL bandında olacağını öngörmeye devam ediyor.
Uzmanı net rakam verdi. O tarihte uçuşa geçecek 7
ALTIN VE GÜMÜŞ FİYATLARIOns altının enflasyon verileri sonrası 2 bin 457 dolar seviyesine gerilediğini belirten Memiş, orta vadede 2 bin 380-2 bin 480 dolar aralığının izleneceğini söyledi. Gram altın ise serbest piyasalarda 2 bin 705 TL seviyesini test etmiş durumda.
Uzmanı net rakam verdi. O tarihte uçuşa geçecek 8
Memiş, Ağustos sonuna kadar gram altının 2 bin 730 TL seviyesine ulaşmasını beklediğini ve yıl sonu için 3 bin-3 bin 500 TL aralığını öngördüğünü ifade etti.
Uzmanı net rakam verdi. O tarihte uçuşa geçecek 9
Gümüşte ise ons fiyatı 27,74 dolar seviyesinde seyrederken, gram gümüş fiyatı 30 TL seviyelerinde takip ediliyor.
Uzmanı net rakam verdi. O tarihte uçuşa geçecek 10
Not: Haberde yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP
    300x250r
    300x250r

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.