Huzurevinde yürekleri ağza getiren yangın!

Antalya’nın Konyaaltı ilçesindeki özel bir huzurevinde çıkan yangın sonucu, dumandan etkilenen üç kişi hastaneye kaldırıldı.

 Kaynak DHA

Antalya’nın Konyaaltı ilçesindeki özel bir huzurevinde çıkan yangın sonucu, dumandan etkilenen üç kişi hastaneye kaldırıldı.

Yangın, saat 18.30 civarında Toros Mahallesi 837. Sokak'ta bulunan huzurevinin birinci katında meydana geldi.

OLAY YERİNE İTFAİYE EKİPLERİ SEVK EDİLDİ

Vatandaşlar, huzurevinin birinci katından yükselen dumanları fark ederek 112 Acil Çağrı Merkezi’ni aradı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Huzurevinde kalan yaşlılar, çalışanlar, vatandaşlar, polis ve itfaiye ekiplerinin yardımıyla güvenli bir şekilde tahliye edildi. İtfaiye ekipleri, olay yerine hızla ulaşarak yangına müdahale etti ve alevleri kısa sürede söndürdü.

3 KİŞİ HASTANEYE KALDIRILDI

Dumandan etkilenen üç huzurevi sakini, ambulanslarla bölgedeki hastanelere götürüldü. Yangının hızlı müdahale sayesinde büyümeden söndürüldüğünü ifade eden Toros Mahalle Muhtarı Sami Eke, “Huzurevinin bir odasında yangın çıkmış. Klimadan kaynaklandığı düşünülüyor, ancak kesin neden araştırılıyor. Hemen müdahale ederek söndürmüşler. Şu an için can kaybı yok. 3 kişi hastaneye kaldırıldı. Yanıklar da mevcut, ancak ciddi bir durum yok” diye konuştu.

Yangını gördüğü anda yardıma koşan Osman Berk Çifci, “Evden dışarı çıktığımda, birinci katta klimanın motorunun alev aldığını gördüm. Orada bir yaşlı amca vardı. Onu güçlükle çıkardık. Ardından itfaiye ve sağlık ekipleri geldi” şeklinde açıklama yaptı.

Yangının ardından Antalya Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ekipleri, huzurevinde detaylı incelemelerde bulundu. Sedye üzerinde yerde bekleyen yaşlılarla polis ekipleri ilgilendi. Polisler, yaşlılarla konuşup onları sakinleştirerek destek oldu.

Yangında yaralanan huzurevi sakinlerinden Yüksel Çankaya ve Kerim Güven, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne, Ahmet Şükrü Peker ise Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı.