Basın Sen, Turgut Ergel’e yapılan hakaret ve küfürler nedeniyle yargıya başvuruyor – Kıbrıs Detay
DOLAR 34,1090 0.06%
EURO 38,0249 0.3%
ALTIN 2.826,670,39
BITCOIN 20417751,39%
Lefkoşa
°

16:32

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Basın Sen, Turgut Ergel’e yapılan hakaret ve küfürler nedeniyle yargıya başvuruyor
  • Kıbrıs Detay
  • Gündem
  • Basın Sen, Turgut Ergel’e yapılan hakaret ve küfürler nedeniyle yargıya başvuruyor

Basın Sen, Turgut Ergel’e yapılan hakaret ve küfürler nedeniyle yargıya başvuruyor

ABONE OL
Ağustos 13, 2024 11:36
Basın Sen, Turgut Ergel’e yapılan hakaret ve küfürler nedeniyle yargıya başvuruyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Basın Sen Gadara Medya Genel Yayın Yönetmeni Turgut Ergel’e, yayınladığı bir haber nedeniyle hakaret ve küfür içeren paylaşım nedeniyle tepki göstertti.

Basın Sen, saldırıların Düşünce, Söz ve Anlatım Özgürlüğü ve Basın Özgürlüğü üzerinde ciddi baskılar oluşturması  basın emekçilerinin tehdit altında olduğunun kanıtıdır ifadesinde bulundu.

Basın Sen’in açıklaması şöyledir:

Sendikamızın üyesi Gadara Medya Genel Yayın Yönetmeni Turgut Ergel’in, yayımladığı video içerikli haberin altına ilgili taşıma şirketi direktörü tarafından alenen yapılan ve hakaret ile sövme teşkil eden içerikli paylaşımları üzülerek öğrenmiş bulunuyoruz.

BASIN EMEKÇİLERİ BASKI VE TEHDİT ALTINDADIR

Son dönemlerde basın emekçilerinin görevini ifa ederken uğramış olduğu saldırıların Düşünce, Söz ve Anlatım Özgürlüğü ve Basın Özgürlüğü üzerinde ciddi baskılar oluşturması  basın emekçilerinin ne denli tehdit altında olduğunun kanıtıdır.

Bu tehditlerin yanı sıra üyemiz Turgut Ergel’in  ailesine yönelik yapılan bu tür paylaşımların ‘aileye saygı gösterilmesi hakkını’ zedelediği de bir gerçektir ve asla kabul edilir değildir.

Ülkemizde yaşanan hukuksuzlukları ve hak ihlallerini kamuoyuna aktaran üyelerimizin anayasal haklarına yönelik yapılan tutum ve davranışlar karşısında her zaman olduğu gibi sessiz kalmayacağızı ifade etmek isteriz.

BASIN EMEKÇİLERİ SIK SIK PSİKOLOJİK VE FİZİKİ ŞİDDETE MARUZ KALIYOR

Unutulmasın ki bu ülkede halen basın emekçileri birçok zorlukların üstesinden gelmeye çalışarak görevlerini sürdürmeye çaba gösteriyor, sık sık sözlü, psikolojik ve fiziki şiddete maruz kalıyor. Yaşadığımız bu hak ihlallerine bir yenisinin eklenmesine, ailelerimizin hassasiyetlerine saygı gösterilmemesine müsaade etmeyeceğiz.

Basın Emekçileri Sendikası olarak bir kez daha vurgulayarak hatırlatmak isteriz ki; “Basın özgürlüğü, halkın özgürlüğüdür”.  Hiç bir basın emekçisi üyemize ve ailesine  yönelik yapılan bu nitelikte tutum ve davranışları kabul etmeyeceğimizin bir kez daha  altını çizeriz.

YARGI YOLUNA BAŞVURULACAK

Yayınlanan haberlere saygı göstermeyi bırakın, tahammül dahi edemeyen bu zihniyet karşısında, sendika olarak yargı yoluna başvuracağımızı, anayasal haklarımıza sahip çıkacağımızı vurgular, basın emekçisi üyemizin ve ailesinin yanında olduğumuzu belirtiriz.

Basın Emekçileri Sendikası (a)

Örgütlenme Sekreteri

Növber Gürtay

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP
    300x250r
    300x250r

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.