Serhat Akpınar “Kıbrıs’ta müzakere ve uzlaşı için eşitlik şart” – Kıbrıs Detay
DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 18515791,12%
Lefkoşa
°

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Serhat Akpınar “Kıbrıs’ta müzakere ve uzlaşı için eşitlik şart”
  • Kıbrıs Detay
  • Genel
  • Serhat Akpınar “Kıbrıs’ta müzakere ve uzlaşı için eşitlik şart”

Serhat Akpınar “Kıbrıs’ta müzakere ve uzlaşı için eşitlik şart”

ABONE OL
Temmuz 27, 2024 15:20
Serhat Akpınar “Kıbrıs’ta müzakere ve uzlaşı için eşitlik şart”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Demokrat Parti (DP) Genel Sekreteri ve Milletvekili Serhat Akpınar, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin Kıbrıs konusundaki Şahsi Temsilcisi Maria Angela Holguin Cuéllar’ın temasları ve çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Cuéllar, Kıbrıs’ta uzlaşının ve yeni bir yolun gerektiği yönündeki görüşlerini kamuoyuyla paylaşmış ve Kıbrıs’ta uzlaşı için ortak bir zemin olmadığını belirtmişti.

Akpınar, Cuéllar’ın yaklaşık altı aylık süre zarfında gerçekleştirdiği temas ve çalışmaları yakından takip ettiklerini ve bu süreçte DP’nin görüşlerini halkla paylaştıklarını ifade etti.

Akpınar, DP’nin Kıbrıs’ta kalıcı bir çözüm için müzakere sürecini göz ardı etmediğini vurgulayarak açıklamasını şöyle sürdürdü;

“DP; müzakere sürecinin başlaması ve sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için ‘Eşit Egemenlik’ ve ‘Eşit Uluslararası Statü’ prensiplerinin taraflarca teyit edilmesinin önemli olduğu Kıbrıs ve uluslararası kamuoyu ile bir kez daha paylaşmaktadır.”

“DP; ‘Kıbrıs Davası’na vakfedilen tarihi misyon ve politik duruşunun günümüzde tezahür ettiği yansımaları, yukarıda belirtilen esaslar dahilinde yeni bir dönemin açılımı olarak, yeni bir müzakere sürecine hazır olduğunu tüm taraflara bildirmektedir.”

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP
    300x250r
    300x250r

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.