Dolar kuru ters köşe olacak. Tarih verildi – Kıbrıs Detay
DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 18419500,35%
Lefkoşa
°

05:01

İMSAK'A KALAN SÜRE

Dolar kuru ters köşe olacak. Tarih verildi

Dolar kuru ters köşe olacak. Tarih verildi

ABONE OL
Temmuz 26, 2024 19:44
Dolar kuru ters köşe olacak. Tarih verildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Wells Fargo Uluslararası Ekonomisti ve Döviz Stratejisti Brendan McKenna, Türkiye’nin yıl sonu enflasyon beklentilerini ve dolar kuru tahminlerini değerlendirdi. Dolar kuru yıl sonunda hangi seviyeleri görecek? İşte detaylar…

Dolar kuru ters köşe olacak. Tarih verildi

Wells Fargo’nun Uluslararası Ekonomisti ve Döviz Stratejisti Brendan McKenna, Türkiye’nin yıl sonu enflasyon beklentilerini ve dolar/TL tahminlerini değerlendirdi.

CNBC-e’de yer alan habere göre, McKenna, yıl sonunda enflasyonun resmi tahminlerin oldukça üzerinde, yüzde 55 ila yüzde 60 civarında gerçekleşmesini öngördüğünü belirtti. McKenna, Merkez Bankası’nın yıl sonu için belirlediği yüzde 38’lik hedefin iddialı olduğunu ifade etti.

Dolar kuru ters köşe olacak. Tarih verildi 1
Dolar kuru ters köşe olacak. Tarih verildi 3
ENFLASYON YIL SONUNDA YÜZDE 55-60 CİVARINDA OLACAKMcKenna, “Yıl sonunda enflasyonun yüzde 38 olması bana oldukça iddialı görünüyor. Merkez Bankası’nın faiz oranlarını bu yılın sonuna kadar mevcut seviyelerde tutmasını beklerdim ancak bu büyüklükte bir dezenflasyon, yüzde 50 politika faiz oranlarıyla bile sağlanamayabilir. Enflasyonun yıl sonunda yüzde 55-60 civarında olmasını bekliyorum” dedi.
Dolar kuru ters köşe olacak. Tarih verildi 4
Gelecek 12-24 ay içinde Türkiye’nin daha rasyonel ekonomi politikalarına sıkı bir şekilde bağlı kalması ve kurumların kredibilitesinin artması durumunda, derecelendirme kuruluşlarının Türkiye’nin kredi notunda iyileştirme yapabileceklerini de belirtti.
Dolar kuru ters köşe olacak. Tarih verildi 5
McKenna, “Türkiye’nin politika çerçevesi daha ortodoks bir yöne kaydıkça ve kurumlar kredibilitelerini yeniden kazandıkça, önümüzdeki 12-24 ay içinde ek not artırımları görmeyi bekliyorum” şeklinde konuştu.
Dolar kuru ters köşe olacak. Tarih verildi 6
DOLAR/TL’DE YIL SONU TAHMİNİMcKenna, yıl sonu için dolar/TL paritesine ilişkin tahminini de paylaştı. Dolar/TL’nin yıl sonunda 32,5 TL seviyesine ulaşacağını öngören McKenna, mevcut parite seviyelerinin zirve olduğunu ve TL’nin yıl sonuna kadar kademeli olarak toparlanabileceğini ifade etti.
Dolar kuru ters köşe olacak. Tarih verildi 7
Not: Haberde yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.