Ceyhun Kırok ” “Yıllardır çözül(e)meyen Teknecik Elektrik Santrali’nin tüm bölgeyi zehirleyen dumanına önlem almak için daha kaç canın gitmesini bekliyorsunuz?” – Kıbrıs Detay
DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 18372740,36%
Lefkoşa
°

05:01

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ceyhun Kırok  ” “Yıllardır çözül(e)meyen Teknecik Elektrik Santrali’nin tüm bölgeyi zehirleyen dumanına önlem almak için daha kaç canın gitmesini bekliyorsunuz?”
  • Kıbrıs Detay
  • Gündem
  • Ceyhun Kırok ” “Yıllardır çözül(e)meyen Teknecik Elektrik Santrali’nin tüm bölgeyi zehirleyen dumanına önlem almak için daha kaç canın gitmesini bekliyorsunuz?”

Ceyhun Kırok ” “Yıllardır çözül(e)meyen Teknecik Elektrik Santrali’nin tüm bölgeyi zehirleyen dumanına önlem almak için daha kaç canın gitmesini bekliyorsunuz?”

ABONE OL
Temmuz 25, 2024 18:24
Ceyhun Kırok  ” “Yıllardır çözül(e)meyen Teknecik Elektrik Santrali’nin tüm bölgeyi zehirleyen dumanına önlem almak için daha kaç canın gitmesini bekliyorsunuz?”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çatalköy – Esentepe Belediye Başkanı Ceyhun Kırok, Teknecik Santralinden çıkan dumanı ima ederek Çatalköy’de ölümlerin yüzde ellisinin kanser vakasından kaynaklanıyor. Kırok 2024 yılının başından bu güne Çatalköy- Esentepe Belediye sınırları içerisinde kanser vakalarından ölenlerin sayısının en az on dört olduğunu öne sürdü.

Çatalköy – Esentepe Belediye Başkanı Ceyhun Kırok, Çatalköy ve bölgesinde artan kanser vakaları ve Teknecik Elektrik Santrali ile ilgili sosyal medyadan bir açıklama yaptı.

Kırok, Çatalköy’de ölümlerin yüzde ellisinin kanser vakasından kaynaklandığını ifade ederek, “2024 yılının başından bu güne Çatalköy Esentepe Belediye sınırları içerisinde kanser vakalarından ölenlerin sayısı en az on dört” dedi.

Ceyhun Kırok’un açıklaması şöyle:

“Yıllardır çözül(e)meyen Teknecik Elektrik Santrali’nin tüm bölgeyi zehirleyen dumanına önlem almak için daha kaç canın gitmesini bekliyorsunuz?

Gectiğimiz hafta beş gün içerisinde altı kişiyi toprağa verdiğimiz Çatalköy’de ölümlerin yüzde ellisi kanser vakasından kaynaklanıyor. 2024 yılının başından bu güne Çatalköy Esentepe belediye sınırları içerisinde kanser vakalarından ölenlerin sayısı en az on dört.

Peki, hâlâ daha neyi bekliyoruz?

Özellikle belli bölgelerdeki kanser vakalarının bir sebebi olmalı.

Bir mahallede 15 evin 12’sinde kanser vakası görülüyor; hatta aynı evde yaşayan insanlar farklı türlerde kansere yakalanıp hayatlarını kaybettiler.

Durum böyle olmasına rağmen, hiçbir yetkili veya kurum bu durumun nedenlerini araştırmak için çaba sarf etmiyor.

Önerimiz;

Sağlık Bakanlığı ve tıp fakültesi bölümü bulunan üniversitelerle iş birliği yaparak bölgenin kanser haritasını çıkarmalıyız. Bu konuda bize destek verecek tüm kurumlarla çalışmaya hazırız.

Sorularım çok net:

Kanser vakalarının ciddi bir şekilde arttığı bölgemizde her geçen gün yeni vakalarla karşılaşmamızın altındaki gerçek sebep Teknecik Elektrik Santrali’nden çıkan zehir mi?

Neden bölgemizde görülen kanser vakalarının ve diğer çeşitli hastalıkların nedenleri araştırılmıyor?

Dünyada bu şekilde elektrik üreten kaç ülke var ve bu ülkelerde ne gibi önlemler alınıyor?

Bu iş bu şekilde nereye kadar devam edecek?

Artık bir çözüm bulmanın zamanı geldi de geçti. İnsanların sağlığı daha fazla tehlikeye atılmadan, gerekli araştırmaların yapılması ve önlemlerin alınması gerekiyor. Yetkililerin bu duruma kayıtsız kalmamasını ve acilen harekete geçmesini istiyoruz.

Bir an önce, gerçekçi  çözüm üretecek önerilerle bu soruna dur demeliyiz.”

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP
    300x250r
    300x250r

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.