Bankalardan yeni EFT oyunu. O ücreti kesmeye başladı – Kıbrıs Detay
DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 18419500,35%
Lefkoşa
°

05:01

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bankalardan yeni EFT oyunu. O ücreti kesmeye başladı

Bankalardan yeni EFT oyunu. O ücreti kesmeye başladı

ABONE OL
Temmuz 25, 2024 22:07
Bankalardan yeni EFT oyunu. O ücreti kesmeye başladı
2

BEĞENDİM

ABONE OL

Konut kredisi almak isteyenler bankalara başvururken, bankalar çeşitli masraflar talep etmeye başladı. İşte tüm ayrıntılar…

kaynak: Halk TV

Bankalardan yeni EFT oyunu. O ücreti kesmeye başladı

Konut satın almak için kredi çeken vatandaşlar, bankaların yüksek masrafları ve ek ücretleri nedeniyle zorlanıyor. Zorunlu deprem sigortası (DASK) ve damga vergisi gibi masrafların yanı sıra, bankalar konut sigortası, hayat sigortası, kredi tahsis ücreti, ipotek tesis ücreti ve komisyon bedellerinde önemli artışlar yaptı. Son olarak, bankalar kredi kullanımı sırasında EFT ücreti de almaya başladı.

eft1.webp

Eskiden bankalar, kredi tutarını doğrudan ev satıcısının hesabına yatırırken, şimdi krediyi alıcının hesabına aktarıp, ardından bu hesap üzerinden EFT ücreti kesip satıcının hesabına gönderildi.

eft.webp

Tüketiciler Derneği (TÜDER) Başkanı Levent Küçük, bankaların yasaları aşarak çeşitli masraflar eklediğini belirtti. Küçük, vatandaşların bu uygulamalara karşı genel müdürlükler, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Türkiye Bankalar Birliği ve Tüketici Hakem Heyetleri’ne şikayette bulunmalarını önerdi. Ayrıca, bankaların sigorta konusunda vatandaşlara farklı sigorta şirketlerinden teklif alma seçeneği sunması gerektiğini vurguladı.

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.