Bankalarda yeni dönem başladı. Belgesi olmayan hesap açamayacak – Kıbrıs Detay
DOLAR 34,2232 0.23%
EURO 37,1510 0.05%
ALTIN 2.975,480,73
BITCOIN 23268120,77%
Lefkoşa
°

12:54

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Bankalarda yeni dönem başladı. Belgesi olmayan hesap açamayacak

Bankalarda yeni dönem başladı. Belgesi olmayan hesap açamayacak

ABONE OL
Temmuz 22, 2024 23:18
Bankalarda yeni dönem başladı. Belgesi olmayan hesap açamayacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Merkez Bankası, yurtdışında yaşayan Türk vatandaşlarının mevduat ve katılım hesapları (YUVAM) açma sürecinde kapsamlı değişiklikler gerçekleştirdi. O belgeler artık zorunlu olacak. İşet detaylar…

Bankalarda yeni dönem başladı. Belgesi olmayan hesap açamayacak
Bankalarda yeni dönem başladı. Belgesi olmayan hesap açamayacak 1
Merkez Bankası, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının mevduat ve katılım hesapları (YUVAM) açma sürecinde önemli değişiklikler yaptı. Yeni düzenlemelere göre, YUVAM hesabı açmak isteyenlerin belirli belgeleri sunmaları gerekecek.
Bankalarda yeni dönem başladı. Belgesi olmayan hesap açamayacak 2
Artık YUVAM hesapları yalnızca yurt dışından transfer edilen veya yurt dışından getirildiği belgelenmiş paralarla açılabilecek. Bu belgeler olmadan hesap açılması mümkün olmayacak. Bu adım, Türk Lirası’nın desteklenmesi amacıyla yapılan kapsamlı düzenlemelerin bir parçası olarak değerlendiriliyor.
Bankalarda yeni dönem başladı. Belgesi olmayan hesap açamayacak 3
Yabancı para kredileri için aylık büyüme sınırı yüzde 2’den yüzde 1,5’e düşürülürken, Türk Lirası cinsinden krediler için büyüme sınırı ise sabit tutuldu. Ayrıca, YUVAM hesapları için faiz oranı alt sınırı politika faizinin yüzde 70’ine çekildi ve vadeye bağlı ek getiri oranları azaltıldı.
Bankalarda yeni dönem başladı. Belgesi olmayan hesap açamayacak 4
Yeni düzenlemeler, YUVAM hesaplarının sadece yurt dışından gelen paralarla açılmasını öngörüyor ve uluslararası finansal düzenlemelere uyum sağlamayı amaçlıyor.
Bankalarda yeni dönem başladı. Belgesi olmayan hesap açamayacak 5
Uzmanlar, bu değişikliklerin yurt içindeki vergi düzenlemelerinde yapılan değişikliklere benzer bir mantıkla hazırlandığını ve yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının belge taleplerindeki karmaşıklığa dikkat çekildi.
Bankalarda yeni dönem başladı. Belgesi olmayan hesap açamayacak 6
Ayrıca, Merkez Bankası’nın sıkı para politikası duruşunu destekleyen bu düzenlemelerin ekonomik istikrarı sağlamaya yönelik önemli adımlar olduğu belirtildi.
Bankalarda yeni dönem başladı. Belgesi olmayan hesap açamayacak 7
Uluslararası kalkınma finansmanı kuruluşlarından sağlanan yatırım kredilerinin ise Türk Lirası ve yabancı para kredi büyüme sınırlarından muaf tutulacağı duyuruldu.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP
    300x250r
    300x250r

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.