50 SENENİN NİNNİSİ

Adına “Barış” dediler 50 sene evvel Nereden bilebilirdik ki, bugün bakın ne haller!! Her fırsatta “Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez” diyenler Yabancılara toprak satarak köşe oluverdiler Ninnilerle avutup, aklımızla dalga geçtiler. Aslında “Barış” diyerek ayaklarımıza prangalar geçirdiler Ellerimiz kelepçesiz esir, dillerimiz suskun, gözlerimiz içe ağlar hep çaresiz.

Bir avuçtuk 74 öncesi, şimdilerde kaç kişi kaldık bilmece misali Her millete kucak açtıkça, birbirimize yabancılaştık, samimiyetin yok artık zerresi. Gerçekleri konuşsak suç, gerçek Barışı savunsak Rum sevici, eylem yapsak yok bizden kötü emellisi. Oysa, asıl kötü emelliler çoktan yapmış burayla ilgili plan –projeleri Harcadılar Kıbrıs Türk toplumunu, görmezden geldiler yılların mücadelesini!!! 50 Yılın Ninnisi, büyümedi hep çocuk kaldı bu sabi.

Anne el-eteği öper durur hep birileri Oysa, geçen yıllarda bizim kimlikler eridi, İşgal iyice kendini belli etti!!! İçimizdeki işbirlikçiler bizleri paramparça edip, böldü, Birlik ve dirliğimizi silip süpürdü. Muhtaç bırakıldık her konuda, Ana diye diye, bellediler geçmişimizi ve geleceğimizi!!!! Şimdi, kutluyorlar şehit kanı akıtılan topraklarda güya zaferi!! Oysa, Rum “azınlık” dedi bizi kabul etmedi, Birileri de “Kıbrıslı” diye bir millet yok diyerek, bizi haritadan silmeye yemin etti!!!! Ninnilerle, masallarla tam 50 yıl böyle geçti Alın size KKTC’nin özeti Varlığı hükümsüz, adı yükümüz.

Ceynur Pehlivan 20 Temmuz 2024